LABDARÚGÁS

2017.12.08. 13:10

A karcagi Varga Kevin szó szerint berobbant a labdarúgás magyar élvonalába

Első élvonalbeli mérkőzésén gólt lőtt a Vasasnak, majd ezt követően a Diósgyőr és a Puskás Akadémia ellen is „beköszönt”.

Varga Kevin (elöl) rövid idő alatt alapemberré nőtte ki magát Debrecenben

Forrás: dvsc.hu

Pályán nyújtott teljesítményével nemcsak Herczeg András, hanem a teljes Loki-­tábor bizalmát elnyerte, és rövid idő alatt alapemberré nőtte ki magát Debrecenben. A karcagi születésű Varga Kevinnel a jelenről, és egy kicsit a távlati terveiről is beszélgettünk.

– Az a pletyka járja, hogy az ősszel azért csappant meg annyira Karcagon a meccsre járók száma, mert inkább Önt nézték a televízióban, amint bűvöli a labdát.

– Ilyenről nem tudok, de az tény, hogy sokan szorítanak nekem. Ha a Nagyerdei Stadionban játszunk, akkor a lelátókon mindig feltűnik egy-két ismerős arc, legyen szó akár az egykori csapat­társaimról, barátaimról, vagy a szüleimről.

„Jó érzés abban a tudatban pályára lépni, hogy ennyien ott állnak mellettem, pluszmotivációt jelent.”

– Kétségkívül felgyorsultak az események ön körül. Nemrégiben még a Loki utánpótláscsapatát erősítette, majd kölcsönadták az akkor még másodosztályú Balmazújvárosnak, amit egy rövid cigándi kiruccanás követett. S lám, az ősszel pedig megérkezett az NB I.-be!

– Másfél évig szerepeltem a Balmazújvárosban, értékes tapasztalatokkal gazdagodtam, de a vége felé egyre kevesebb lehetőséget kaptam, így a legjobbkor sikerült váltanom. Ezzel szemben Cigándon folyamatosan játszottam, ami jól szolgálta a fejlődésemet.

– Játékosként miben érhető tetten a legnagyobb különbség az NB I. és az NB II. között?

– Mivel az élvonalban gyorsabb a játék, ezért az embernek nincs annyi ideje gondolkodni. Gyorsan kell lehetőleg minél jobb döntéseket hozni. Ez az egyik sarkalatos pont, a másik pedig az erőnlét.

– Számszerűen sokkal többet kell futni, azon belül is sprintelni, így hamarabb elfogy a szufla. Ami az NB II.-ben elég volt egy teljes mérkőzésre, az itt most lehet, hogy csak hatvan-hetven percre elegendő.

– De szerencsére nekem ezek nem okoztak különösebb nehézséget, sikerült hamar felvennem a ritmust, illetve beilleszkednem.

Forrás: dvsc.hu

– Tizenhárom mérkőzésen lőtt három gólt. Elégedett az eddigi teljesítményével?

– Óriási élmény volt góllal debütálni a Vasas ellen a hatodik fordulóban, azt hiszem, megadta a kellő lökést a számomra. Az első öt mérkőzésemen háromszor is betaláltam, azóta viszont egyszer sem, emiatt van némi hiányérzetem.

– De amúgy is az a jellemző rám, hogy sosem vagyok teljesen elégedett az adott napi teljesítményemmel, mindig többre vágyom. Ugyan­akkor nálam a csapat mindennél előrevalóbb, a győzelem a legfontosabb, és az, hogy ezt közösen érjük el.

– Ha ehhez minden meccsen hozzá tudom tenni az én kis pluszomat, akkor azért nem olyan rossz a helyzet.

– Az őszi szezon zárófordulójában a Diósgyőr lesz az ellenfelük. Mit vár a szombati összecsapástól?

– Harmadik helyen állunk, ezért rajtunk nincs győzelmi kényszer, a DVTK-n annál inkább. Legutóbb, mikor találkoztunk velük, szervezett csapat benyomását keltették, nem volt egyszerű dolgunk ellenük. Ezért is mondom azt, hogy a tabellán elfoglalt helyezésük nem tükrözi hűen a valós tudásukat. Parázs csatára, és természetesen debreceni győzelemre számítok.

– A későbbiekben el tudná képzelni magát más honi csapat mezében?

– Túl sok mindent kaptam az elmúlt években a Lokitól ahhoz, hogy a klubváltás gondolata egyáltalán felvetődjön bennem. Persze, idővel nem tartom elképzelhetetlennek, hogy mondjuk külföldön is kipróbáljam magam, de ahhoz előtte még le kell tennem egyet s mást az asztalra idehaza. Na, meg némi szerencse sem árt.

– Válogatottság?

– Az lehetne az i-re a pont! Szerintem mindenki arról álmodik, hogy egyszer magára öltheti a címeres mezt, ami a legnagyobb megtiszteltetés, ami egy focistát érhet. E tekintetben én sem különbözöm a többiektől, nagyon szeretnék arra a szintre eljutni, és nem telik el úgy nap, hogy ne gondolnék rá.

Varga Kevin (elöl) rövid idő alatt alapemberré nőtte ki magát Debrecenben
Forrás: dvsc.hu

Névjegy

Név: Varga Kevin.

Született: 1996. 03. 30.

Nevelőegyesülete: Karcagi SE.

Jelenlegi klubja: Debreceni VSC.

NB I.-es mérkőzései/góljai száma: 13/3.

Posztja: támadó középpályás.

Rúgólába: jobb.

Duplázott a Palermo ellen

Emlékezhetnek rá, 2016 júliusában adták át a Bal­maz­újváros új stadionját, amelynek avatóján az olasz élvonalbeli Palermo együttesével játszottak gálameccset a hajdúságiak. Ez utóbbi soraiban Varga Kevin is pályára lépett, és alighanem életre szóló élményekkel gazdagodott, miután két góllal járult hozzá a hazaiak 3–1-es sikeréhez.

Pabar Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!