LABDARÚGÁS

2017.11.20. 11:17

Képtelen nyerni hazai közönsége előtt a Berény

Kedvező előjelekkel, és mindenféle teher nélkül léphetett pályára az NB III. Keleti csoportját vezető Monor vendégeként a Tisza­füred, amely az utolsó hat mérkőzését egyaránt megnyerte.

Fejes Jánosék (balra) küzdöttek, hajtottak, de végül megint elbuktak...

Fotó: Gémesi Balázs

MONOR – TISZAFÜREDI VSE 2–1 (1–0)

Monor, 200 néző. Vezette: Valu Tibor (Szilágyi Norbert, Benkő Róbert)

MONOR: BOZSÓ A. – ­Karacs (Mészáros L., 60.), Barthel, VILLÁNYI, Mundi (Katona R., 88.), Urbán (Ficsor, 73.), Pintér D., Hunya, Sági, Tóth Á., BALOGH M.

Vezetőedző: Horváth Dávid

TISZAFÜRED: Szalánczi – ­Bogár (Papp N., 34.), Sebe, BOZSÓ L., SZÖVETES – Tóth T. (Pesti, 57.), Kalóz, Vincze Á. – SZÉKELY, PATAKI (Csábi, 73.), Benedek.

Vezetőedző: Csillag László

A találkozót bajnokaspiránshoz méltó módon ­kezdte a Monor, Villányi Gergely fejes­góljával már a 11. percben megszerezte a vezetést. Ezt követően azonban a füredieknek voltak momentumai, csakhogy a remek napot kifogó Bozsó Antallal szemben egyszerűen képtelenek voltak betalálni.

Megannyi sikertelen próbálkozás után, végül az 55. percben csak összejött az egyenlítő találat, ami Pataki Viktor érdeme. A bekapott gól után nyomban ritmust váltottak a házigazdák, és folyamatos nyomás alá helyezték a Füredet, amely jobb híján kontratámadásokból veszélyeztetett.

Majd egyszercsak ismét megvillant a láthatóan nagy kedvvel játszó Balogh Milán, és egy szépségdíjas góllal eldöntötte a három pont sorsát. Bár a győzelmi sorozat megszakadt, Csillag Lászlóéknak nincs miért szégyenkezniük, hiszen végig méltó ellenfelei voltak a listavezetőnek.

GÓLSZERZŐK: Villányi (11.), Balogh M. (69.), ill. Pataki (55.)

CSILLAG LÁSZLÓ: – Végig partiban voltunk a bajnokesélyes otthonában, ahol a kapusuk fosztott meg minket a bravúros eredménytől.


JÁSZBERÉNYI FC – ESMTK 0–1 (0–1)

Jászberény, 300 néző. Vezette: Kátai Gábor (dr. Ambrus Dániel, Köteles Csaba)

JÁSZBERÉNY: MENCZELES – László (Bálint A. – a szünet­ben), Túri, Hevesi-­Tóth, ­FEJES – Mile, LÉKÓ – Nagy R., ­Ludasi (Lukács, 85.), ­Szilágyi N. – Wágner.

Vezetőedző: Arany László

ESMTK: Bonica – Madarász, Privigyei, Markovics, Tóbiás – Bányai, Soós B. (Lázár, 62.), Mohácsik (Nyicsenko, 77.), Slezák – Horváth L. (Mészáros R., 88.), Pölöskei.

Vezetőedző: Túri Zoltán

Azon túl, hogy a Pesterzsébet a bajnokság egyik élcsapata, a Jászberénynek a hazai pályára terülő „átokkal” is meg kellett küzdenie – a kék-fehérek legutóbb ­szeptember 2-án, az akkor még Kis Károly vezette Balassagyarmatot győzték le 1–0-ra a saját stadionjukban.

Fejes Jánosék (balra) küzdöttek, hajtottak, de végül megint elbuktak...
Fotós: Gémesi Balázs

Sajnos, azt már néhány perc elteltével sejteni lehetett, hogy ezúttal nagyot kell kaparnia ahhoz a JFC-nek, hogy legalább egy pontot szerezzen. A 7. percben Horváth Levente dolgoztatta meg Menczeles Ivánt, aki itt még bravúrral hárított, ám a támadó következő megmozdulásánál már ő is tehetetlen volt.

Ami a legbosszantóbb az egészben, hogy a gólt ezúttal is egy elkerülhető labdavesztés előzte meg. A térfélcsere után Hevesi-­Tóth Tamás fejjel egyenlíthetett volna, de a labda a kapufáról kifelé vágódott, a folytatásban pedig ismét Menczelesnek kellett résen lennie.

A 88. percben aztán Túri Dániel előtt adódott óriási lehetőség, egy bedobás után keveredett elé a játékszer, de a védők szorításában, néhány méterről a kapu mellé csúsztatott, ezzel el is szállt a berényi pontszerzés.

GÓLSZERZŐ: Horváth L. (17.)

ARANY LÁSZLÓ: – Tovább tart a hazai pálya átka, ezek után csak remélni tudom, hogy a jövő héten, a Gyöngyös ellen valamiféle fordulat áll be.

TOVÁBBI EREDMÉNYEK: Cigánd–Tiszaújváros 3–2, Nyírbátor–Salgótarján 3–4, Putnok–Balassagyarmat 6–3, Füzesgyarmat–Tállya 2–0, MTK II–Gyöngyös 0–0, Diósgyőr II–DEAC 4–0.

Pabar Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!