LABDARÚGÁS

2017.10.20. 11:12

A kevesebb néha több… – Három játékosától is megvált a berényi vezetőség a napokban

Legutóbb szeptember 2-án, a Balassagyarmat ellen (1–0) nyert meccset a harmadosztályban vitézkedő Jászberényi FC. Gyakorlatilag azóta tart a Zagyva-parti gárda mélyrepülése.

Nagy Richárdék (jobbra) Füzesgyarmatra látogatnak

Fotó: G. B.

Ezt azzal sem sikerült megállítani, hogy négy fordulóval ezelőtt Gelei Károly vezetőedző helyét Arany László vette át a kispadon.

A karmesterváltás óta ugyanis egy döntetlen és három vereség a JFC mérlege. Ezért a vezetőség újabb radikális lépésre szánta el magát: az MTK II elleni 2–0-s vereséget követően három játékosát – Háda Zoltánt, Sorecz Szabolcsot és Switzer Nabilt – felmentette a munkavégzés alól.

– A továbbiakban nem számítunk a játékukra, a téli átigazolási időszakban távozhatnak. Pótlásukra nincs lehetőség, így az őszi idény hátralévő részét ezzel a kerettel fejezzük be – számolt be a döntésről a klub honlapján az elnök, dr. Gottdiener Lajos.

– Remélem, a játékosok átérzik a helyzet súlyát, és bebizonyítják, igenis helyük van az NB III.-ban – ezt már Arany László mondtahon lapunknak.

– Ezt megelőzően az volt az elvárás velük szemben, hogy minél kevesebb kapott góllal lehozzanak egy-egy meccset. Én viszont pont a másik végletben látom a megoldást, vagyis nem baj, ha gólt kapunk, csak rúgjunk eggyel mindig többet az ellenfélnél.

Nagy Richárdék (jobbra) Füzesgyarmatra látogatnak
Fotós: G. B.

– Persze, ehhez nem elég csak a fejeket „átkódolni”, hanem szükség lenne olyan futballistákra is, akik a helyzeteket értékesíteni tudják.

Szombaton 14.30-tól Füzesgyarmaton lép pályára a Jászberény. Könnyű dolga ezúttal sem lesz az Arany-csapatnak, elvégre az újonc a szezon előtt a biztos bennmaradást tűzte ki célul.

Ennek érdekében a keretet román légiósokkal töltötték fel, akik eddig három győzelemhez segítették hozzá együttesüket. Legutóbb például nagy bravúrt aratva, 1–0-ra megverték a bajnokaspiráns Salgótarjánt.

Pabar Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!