VIZES-VB

2017.07.23. 11:30

Néhány pofon is elcsattant

Talán még a vártnál is több izgalmat, nagyobb küzdelmet, na meg több bunyót hozott a vizes világbajnokság pólótornáján a Magyarország–Olaszország meccs. A 9–9-es végeredmény után még mindkét csapatnak van esélye a csoportelsőséggel járó automatikus nyolc közé kerülésre.

Balatonfüred, 2017. július 20. Az 5 kilométeres nyíltvízi úszás csapatversenyében hetedik helyen végzett magyar csapat tagjai, Novoszáth Melinda, Rasovszky Kristóf, Juhász Janka és Gyurta Gergely (b-j) a célba érkezés után Balatonfüreden 2017. július 20-án

Forrás: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A szerda esti slágermérkőzés egyfajta felvezető programjaként Franciaország–Ausztrália összecsapást rendeztek a csoportunkban. Ráadásul mindezt egy korábbi (Ugo Crousillat), illetve egy jelenlegi (Aaron Younger) szolnoki pólós aktív közreműködésével. Szoros mérkőzésen végül az ausztrálok nyertek 11–10 arányban, és szinte biztosan a csoport harmadik helyén jutnak tovább.

Kora délután apró közjáték zavarta meg férfiválogatottunk készülődését: tűzriadó volt a nemzeti csapatnak is otthont adó szállodában, így a játékosok az utcán várták, hogy megoldódjon a helyzet. Megoldódott. Végül rendőri felvezetéssel jutott el a csapatbusz a Hajós Alfréd Uszodába. Ahol a legdiplomatikusabb megfogalmazások szerint is dörzsölt Alessandro Campagna által irányított olasz válogatott várt a mieinkre.

Kettő nullával kezdtek a taljánok, a negyed végén már 4–4 volt az állás. Hárait páros kiállítás miatt elvesztettük, így a szokottnál több „meló” hárult Mezei Tamásra. Vezettünk 7–5-re, innen fordítottak az olaszok 9–7-re, az utolsó két gólt azonban mi lőttük a birkózással, kocsmai verekedésekkel színesített úszóversenyben.

A FINA-szabályok szerint két csapat pontegyenlősége esetén a csoportelsőségről az dönt, hogy melyikük ért el jobb eredményt a csoportharmadik ellen. Ez azt jelenti, hogy ha az olaszok jobban megverik az ausztrálokat pénteken, mint mi tettük a nyitó fordulóban (13–3), akkor ők mennek tovább az első helyen.

További eredmények

Férfiak, csoportkör, 2. forduló, A-csoport: Kanada–Kazahsztán 9–10, Brazília–Montenegró 5–14

C-csoport: Dél-Afrika–Görögország 2–18, Spanyolország–Szerbia 5–11

D-csoport: Oroszország–Horvátország 8–10, Egyesült Államok–Japán 7–15

Nők, csoportkör, 3. forduló, A-csop.: Olaszország–Kína 15–8

C-csop.: Japán–Franciaország 8–9

D-csop.: Görögország–Ausztrália 11–8, Oroszország–Kazahsztán 15–6

Rátérve a többi sportágra, a szinkronúszók versenyében folytatódott az orosz dominancia. Az Alekszandra Packevics, Szvetlana Kolesznyicsenko kettős ezúttal a párosok szabadgyakorlatának döntőjét nyerte meg. Az immár 13-szoros világbajnok Kolesznyicsenko idei negyedik vb-aranyát gyűjtötte be, korábban az egyéni technikai verseny, az egyéni szabadgyakorlat, illetve ugyancsak Packeviccsel a páros technikai fináléjában sem talált legyőzőre. A Kiss Szofi, Schwarcz Anett duó a keddi selejtezőben csupán a huszadik lett, így nem jutott tovább.

Balatonfüred, 2017. július 20. – Az 5 kilométeres nyíltvízi úszás csapatversenyében hetedik helyen végzett magyar csapat tagjai, Novoszáth Melinda, Rasovszky Kristóf, Juhász Janka és Gyurta Gergely (b-j) a célba érkezés után Balatonfüreden 2017. július 20-án
Forrás: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az 5 km-es nyíltvízi úszás csapatversenyében – a versenyzőknek négy 1250 méteres kört kellett teljesíteniük – viszont már magyar sikernek is örülhettünk. A Juhász Janka, Rasovszky Kristóf, Novoszáth Melinda, Gyurta Gergely összeállítású kvartett ugyanis a hetedik helyen ért célba 55:23.7 perces összesített idővel. Az aranyérmet végül a francia váltó szerezte meg az amerikaiak és az olaszok előtt.

Gutai István, Pabar Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!