RÖPLABDA

2018.01.16. 09:48

A második szett elvesztése feltüzelte a Zagyva-partiakat, akik nem kegyelmeztek a Vasasnak

Szenzációs győzelemmel rajtolt el a Jászberény a női Extraligában.

Jana Sevcsuk és Pintér Andrea nem csak a pontszerzésben jeleskedett.

Fotó: G.B.

Vasas Óbuda–Jászberény Volleyball Team 1:3 (–18, 27, –18, –15)

Budapest, Folyondár utca, 200 néző. V.: Kiss Z., Árpás.

VASAS: Vietti 1, Török K. 4, Haneline 13, Simic 7, Kostelanská 12, Bodovics 11. Csere: Juhár (liberó), Cappelli 5, Durst, Mihály 1. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

JÁSZBERÉNY: Borsos 7, Bleicher N. 8, Sevcsuk 13, Pintér A. 15, Adamenya 5, Miklai 20. Csere: Lékó (liberó), Bertók. Vezetőedző: Deme Gábor.

Deme Gábor tanítványai egy 8–0-s kezdéssel szó szerint leforrázták a légiósokkal teletűzdelt Vasast, amely mire felocsúdott a kábulatából, addigra el is veszítette az első szettet.

A másodikban már az éledezés jeleit mutatták a fővárosiak, mi több, a játszma középen sikeresen ritmust váltottak, ezzel karnyújtásnyira kerültek az egyenlítéstől.

A Zagyva-partiak azonban még időben megtörték a lendületüket, 20–20-nál utolérték, majd meg is előzték vetélytársukat. Az ezt követő labdameneteket ádáz csatában a házigazdák nyerték, akik szemmel láthatóan el is készültek az erejükkel.

Jana Sevcsuk és Pintér Andrea nem csak a pontszerzésben jeleskedett.
Fotós: G.B.

Merthogy a harmadik és a negyedik szettben teljesen alárendelt szerepet játszottak, miközben a Jana Sevcsuk, Miklai Zsanett, Pintér Andrea berényi trió szórta a pontokat.

JÓKAY ZOLTÁN: – A csapatom teljesítménye értékelhetetlen volt. Ellenben a jászberényiek pontosan azt csinálták, amit kellett, nem hibáztak és ennyi elég is volt a győzelmükhöz.

DEME GÁBOR: – Nagyon jól, lelkesen játszottunk. Büszke vagyok a játékosaimra, sokat dolgoztak ezért a győzelemért, de természetesen nem szabad itt megállnunk.

TOVÁBBI EREDMÉNYEK: Felsőház: Nyíregyháza–Kaposvár 3:0, Újpest–Békéscsaba 1:3. Alsóház: Gödöllő–Rákospalota 3:1, TF–Szombathely 0:3, Budaörs–MTK 2:3.

Pabar Gy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!