FRISSÍTVE/VÍZILABDA

2017.12.09. 19:49

Gigászok csatáztak: háromgólos hátrányból fordítva győzött a Dózsa (galéria)

A Bajnokok Ligája egyedüli százszázalékos csapata, a Pro Recco látogatott Szolnokra a sorozat csoportkörének 4. fordulójában. A BL-címvédő szolnokiak az előző játéknapon meglepő vereséget szenvedtek Berlinben a Spandautól, de a formájukra mégsem lehet panasz, hiszen azóta elhódították a Magyar Kupát, az OSC-t kiütve a fináléban.

Milan Alekszics (labdával) és társai káprázatos bravúrt hajtottak végre

Fotó: Csabai István

Alekszandar Ivovics sokkal magasabb fordulatszámon kezdte a mérkőzést, mint bármelyik másik játékos a medencében, aminek az lett az eredménye, hogy a montenegrói bekk két perc alatt két gólt lőtt. Molina Rios találatával pedig már 0–3 állt az eredményjelzőn. Szolnoki oldalon a jeget Jansik Dávid törte meg a 7. percben, aki emberelőnyből volt eredményes.

A második negyed elején Aaron Younger is létszámfölényes helyzetet váltott gólra. Ezt követően a nagyszünetig felváltva születtek a gólok: vendégoldalon Aicardi és a balkezes Echenique talált be, míg a házigazdáknál ismét Younger volt a gólszerző.

Öt-hármas olasz előnnyel fordultak a felek, majd kettős emberfórból Milos Csuk átlövésével egy gólra zárkózott a Dózsa.

Ivovics azonban egy újabb bődületes gólt ragasztott az egyébként remekül védő Nagy Viktor kapujába, a korábbi Recco-pólós, Andrija Prlainovics viszont szinte azonnal válaszolt (5–6).

Ivovics megszerezte negyedik gólját a 19. percben ötméteresből, a harmadik felvonás vége előtt pedig Younger góljával jött vissza egygólos hátrányba Cseh Sándor együttese (6–7).

A negyedik negyed elején Csuk góljával utolérte ellenfelét a Dózsa. Nagy Viktor védéseinek hála a 28. percig maradt is a 7–7-es állás, amikor is Niccolo Gitto víz fölött megütötte Mezei Tamást, amiért végleg, csere nélkül kiállították.

Milan Alekszics (labdával) és társai káprázatos bravúrt hajtottak végre
Fotós: Csabai István

Ennek következményeként Prlainovics ötméterest végezhetett el, amit belőtt, és négy percig emberelőnyben játszhattak Kis Gáborék.

Filipovics jóvoltából emberhátrányban is egyenlített a Recco, sőt Prlainovics újabb góljára Molina egy zseniális, szélről leadott csavargóllal válaszolt egy perccel a vége előtt (9–9).

A csattanó a négy gólig jutó Youngeré volt, hiszen harminckét másodperccel a végső dudaszó előtt középről lőtt egy hatalmas kapu­fás gólt, amivel megnyerte a Szolnoknak a mérkőzést.

„Nagyon kemény meccset játszottunk.”

– Lassan melegedtünk bele a játékba, az első negyed közepétől azonban remekül működött a védekezésünk, és ennek köszönhetjük a győzelmünket – értékelte a mérkőzést a 26 esztendős ausztrál játékos.

A Szolnok győzelmének értékét növeli, hogy a Pro Recco az első vereségét szenvedte el az idei szezonban, míg a BL csoportkörében 2016 februárja óta veretlen volt – akkor is Alekszicséknek sikerült legyűrni az olasz sztárgárdát.

SZOLNOKI DÓZSA–PRO RECCO 10–9 (1–3, 2–2, 3–2, 4–2)

Vízilabda Aréna, 1100 néző, v.: Putnikovics (szerb), Naumov (orosz)

SZOLNOK: Nagy V. – Gocics, Zalánki, Jansik D. 1, Mezei, Bátori, PRLAINOVICS 3. Csere: M. Alekszics, YOUNGER 4, Milos Csuk 2, Kis G., Fülöp.

Edző: Cseh Sándor.

PRO RECCO: Volarević – Mandics, Filipovics 1, IVOVICS 4, Aicardi 1, MOLINA 2, Di Fulvio. Csere: Bruni, Bodegas, Echenique 1, Alesiani, Gitto.

Edző: Vladimir Vujaszinovics.

EMBERELŐNYBŐL: 13/4, ill. 12/3.

ÖTMÉTERESBŐL: 1/1, ill. 2/2.

KIPONTOZÓDOTT: Ivovics (22.), Zalánki (29.)

CSERE NÉLKÜL KIÁLLÍTVA: Gitto (28.)

CSEH SÁNDOR: – Mindkét csapat óriásit játszott, számomra a nulla–háromtól hét–hétig tartó időszak volt a legörömtelibb. Úgy gondolom, mindkét fél győzelmet érdemelt volna ezért a teljesítményért.

VLADIMIR VUJASZINOVICS: – A világ két legjobb csapata nagyon magas színvonalú mérkőzést játszott. Sajnos a játékvezetők rossz napot fogtak ki.

Szöllősi Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!