KÉZILABDA

2018.01.12. 10:15

Nincs veszítenivalónk

Már a tavalyi világbajnokságnak is komolyabb célkitűzés nélkül futott neki a magyar válogatott, és az utóbbi napokban elhangzottak alapján, a péntek este kezdődő horvátországi kontinenstornát illetően sincs magasra téve a mérce.

Válogatottunk tegnap délelőtt még a Fáy utcában edzett

Forrás: MTI

– Az elsődleges célkitűzés, hogy a csapatunk játsszon hat mérkőzést az Európa-bajnokságon, de persze minden plusz sikernek örülünk – ezt Kocsis Máté, az MKSZ elnöke mondta még szerdán.

Mindezt azzal magyarázva, hogy a keret időközben alaposan átalakult, és a fiataloknak még időre van szükségük ahhoz, hogy összekovácsolódjanak.

A mieink felkészülés gyanánt kétszer játszottak a svédekkel: múlt szombaton 29–29-es döntetlent, majd hétfőn 31–29-es vereséget szenvedtek tőlük.

Ami első ránézésre nem egy rossz eredmény, de az első igazi teszt, az a szombati, Dánia elleni csoportmeccs lesz Varasdon. Az olimpiai címvédőt tavaly nagy meglepetésre legyőztük a vb nyolcaddöntőjében, és a szövetségi kapitány bízik benne, hogy a bravúr megismételhető.

Válogatottunk tegnap délelőtt még a Fáy utcában edzett

– Nincs mit veszítenünk, ezt kell a javunkra fordítanunk. Sőt, továbbmegyek, ha az első mérkőzésüket megnyernék, az óriási lendületet adhatna a játékosoknak – vélekedett Ljubomir Vranjes.

– Ugyanakkor tisztában vagyunk vele, hogyha a dánok és a spanyolok is a maximumot nyújtják ellenünk, akkor nincs reális esélyünk, Csehország viszont jó játékkal akkor is legyőzhető.

A válogatott programja. Január 13., szombat, 20.30: Dánia–Magyarország. Január 15., hétfő, 18.15: Magyarország–Spanyolország. Január 17., szerda, 18.15: Csehország–Magyarország. A magyar csapat meccseit az M4 Sport, a többit a Sport Tv közvetíti.

P. Gy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!