RÖPLABDA

2017.08.19. 16:29

Öt kulcsember távozott a Szolnok tavalyi keretéből

A Magyar Kupa-győztes szolnoki együttes javában készül a szeptember 24-i bajnoki rajtra, és láthatóan a nagy jövés-menés is a végéhez közeledik – már ami a játékosmozgást illeti. Így elöljáróban annyi elmondható, hogy egy rendkívül fiatal átlagéletkorú csapatot láthatunk majd pályára lépni az ősszel, ami főként annak tudható be, hogy a tavalyi kulcsemberek közül többen is a távozás mellett döntöttek.

Farkas Róbert (balra) és Gönczi Imre maradt Szolnokon

Fotó: Csabai István

„Vannak a gazdag csapatok, a szegény csapatok, amit egy jó nagy szakadék követ, és azután jövünk mi” – a kevéssé ismert mondat az Oakland Athletics menedzserét, Billy Beane-t megformáló Brad Pitt szájából hangzik el a Pénzcsináló című filmben.

Nos, ez csak a párhuzam miatt érdekes, a szolnoki klub ugyanis jelenleg hasonló helyzetben van, mint Amerika egyik legkisebb költségvetésű baseballcsapata volt 2001-ben.

Amikor is egy nem várt bravúros idényt követően a csapat motorjait – Jason Giambit és Johnny Damont – a tehetős klubok (New York Yankees, Boston Red Sox) egykettőre „elszipkázták”, így megint a nulláról kellett építkeznie.

A történetet során először Magyar Kupát nyerő Openhouse-Szolnoki RKSI soraiból a nyáron öt húzónév – Bene Róbert, Jurgen Hummes Specht, Krupánszki Olivér, Rása Alex és Török Roland – távozott.

Ráadásul Benét – aki Németországból kapott ajánlatot – és Hummest leszámítva mindannyian a környező riválisokhoz, a kupadöntős Pénzügyőrhöz és a 2014-es bajnok Kecskeméthez igazoltak – utóbbinak ismét a szerb Szasa Nedeljkovics lett a vezetőedzője.

„Bárhogy is szerettük volna együtt tartani a magot, jelenlegi helyzetünkben nem tudunk versenyre kelni egy Pénzügyőr, vagy egy Kecskemét szintű csapattal.”

– Ezért elsősorban saját nevelésű, fiatal játékosokkal töltjük fel a keretet, illetve a Dunaferrtől és a MAFC-tól sikerült igazolnunk ugyancsak jó képességű fiatalokat – árulta el lapunknak Gulyás Ferenc, a szolnokiak mestere.

– Tamasi Ákos korábban már játszott nálunk, igazi vezéregyéniség, nem mellesleg korábban oszlopos tagja volt a korosztályos válogatottnak másik új szerzeményünkkel, Guzmics Richárddal egyetemben.

Farkas Róbert (balra) és Gönczi Imre maradt Szolnokon
Fotós: Csabai István

– Nem lesz könnyű dolgunk, ez nem is vitás, ugyanakkor törekszünk arra, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk magunkból – a 4–5. hely környékére jó volna odaérni. Két héttel ezelőtt kezdtük meg az alapozást, a srácok nagyon lelkesek, s remélem, ez egészen a szezon végéig ki is fog tartani.

Így változott a keret a holtszezonban

Érkezők: Guzmics Richárd (Dunaferr, feladó), Kholmann Norbert (Dunaferr, center), Szabó Péter (Dunaferr, liberó/ütő) Tamasi Ákos (MAFC, ütő).

Távozók: Bene Róbert (Németország), Jurgen Hummes Specht (?), Krupánszki Olivér (Kecskemét), Szabó Bence (?), Rása Alex (Pénzügyőr), Török Roland (Kecskemét).

Maradtak: Farkas Róbert (liberó), Fülöp Péter (ütő), Gönczi Imre (ütő), Tóth Gábor (center), Varga Zoltán (center).

Pabar Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!