CSELGÁNCS

2017.08.12. 11:46

Özbas Szofi bronzérmes a cselgáncs-vb-n

Varga Brigitta aranyérmet nyert a Chilében zajló ifjúsági cselgáncs-világbajnokságon, a szolnoki kötődésű Özbas Szofi pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Az 52 kg-osok között Európa-bajnok és EYOF-bronzérmes Özbas Szofi újra kitett magáért.

A szolnoki sportiskolában nevelkedő, tavaly óta a Ceglédi VSE versenyzője három ippongyőzelemmel robogott át a csoportján, a ­brazil Nicole Franzoi, a német ­Annika Wurfel és a japán Kobajasi Mina is kapitulált ellene.

Az elődöntőben a francia Fazia Mokdar ellen hosszabbításba torkollt a küzdelem, amit aztán a bírák döntöttek el. A ráadás második percében Szofi megkapta a harmadik figyelmeztetését, azzal ellenfele jutott a fináléba.

Özbas Szofi azonban nem az a típusú versenyző, akit könnyű megtörni, így a bronzmérkőzésre természetesen felszívta magát.

A vigaszágról érkező, észak-koreai Szonghi Mun ellen egészen az utolsó pillanatra hagyta a döntést, de földharc végén ipponnal győzött, így a harmadik nyári világversenyén is dobogóra állhatott. Gratulálunk!

utanpotlassport.hu, V.Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!