LABDARÚGÁS

2017.09.23. 10:00

Pontszerzés reményében utazik a MÁV az éllovashoz

A hétközi Magyar Kupa-mérkőzések után ismét bajnoki küzdelmek felé fordul a figyelem, hiszen a hétvégén mindegyik osztályban teljes fordulót rendeznek. Honlapunk a nemzeti bajnokságban érdekelt csapatainknál érdeklődött a várható esélyekről.

Arany László (jobbra) ült már edzőként a JFC kispadján, most ő lesz a főnok

Fotó: Gémesi Balázs

Visszakanyarodva a Magyar Kupához, hazánk 19 megyéje közül csak Bács és Szolnok megyének nem jutott be csapata a legjobb 64 közé.

Ugyanis a főtábla szerdai fordulójában megyénk mind az öt legénysége búcsút intett a küzdelmeknek.

Erre szokták mondani a csapatok, most már csak a bajnokságra kell koncentrálni.

A másodosztályban a 10. forduló mérkőzéseit rendezik.

Kisvárda–Szolnoki MÁV FC: vasárnap, 16.00

Szerda után ismét Kelet felé veszi az irányt a szolnoki legénység, hiszen Cigánd után Kisvárdán lépnek pályára.

A fárasztó, 120 perces kupameccset követően a listavezető Kisvárda otthonában szerepelnek a bajnokságban várakozáson felül teljesítő, negyedik helyen tanyázó kék-fehérek.

– Sajnos, a szerda az nem a mi napunk volt – kezdte Balogh Pál, a Szolnoki MÁV FC vezetőedzője.

– A rendes játékidőben tizenegyest hibáztunk Cigándon, majd a 120. percben egy szabályos gólunkat nem adta meg a játékvezető, majd a 11-es lövéseknél is kétszer hibáztunk.

– Sajnáljuk, hogy nem sikerült a továbbjutás, de most már előre tekintünk, hiszen újabb fontos bajnoki mérkőzés előtt állunk, méghozzá az éllovas otthonában.

– Két emberünk, Molnár Róbert és Horgosi Donát biztosan nem játszhat vasárnap, rajtuk kívül még lehetnek további hiányzóink. Érdekesnek ígérkezik a legtöbb, 22 gólt szerző Kisvárda és csapatunk összecsapása, hiszen mi kaptuk a legkevesebb (6) gólt a mezőnyben. A pontszerzés reményében utazunk a listavezető otthonába.

A harmadosztályban a 7. forduló következik

Putnok–Jászberényi FC: szombat, 16.00

Jászberényben edzőváltáshoz vezetett a szerdai malőr, amikor a megye II-es Ibrány otthonában 3–1-re kaptak ki a kék-fehérek.

Mivel a bajnokságban sem villog a JFC, a vezetés leváltotta Gelei Károly vezetőedzőt, akinek utódja egykori tatabányai csapatársa, Arany László lesz.

– Meglepetés, és egyben megtiszteltetés számomra, hogy a jászberényi vezetők rám gondoltak, amikor edzőt kerestek – mondta honlapunknak a 46 esztendős szakember.

Aki játékos korában többek között a Tatabánya mellett a Lokiban és a Fradi bajnokcsapatában is szerepelt, sőt, háromszor a válogatott címeres mezét is magára ölthette. Edzőként a Loki utánpótlásánál, NB III-as csapatoknál, legutóbb pedig Jánoshidán tette a dolgát.

Arany László (jobbra) ült már edzőként a JFC kispadján, most ő lesz a főnok
Fotós: Gémesi Balázs

– Úgy tűnik, hogy párhuzamosan folytathatom a munkámat, Jászberény és Jánoshida közel van egymáshoz, nem egy időben vannak edzések, mindössze két bajnoki lesz egy időpontban, természetesen akkor a Jászberény kispadján fogok ülni.

– Tudom, hogy új impulzus kell a csapatnak, ezért együtt és külön is el fogok beszélgetni a játékosokkal. Nincs idő a sebek nyalogatására, hiszen sűrű a program, szombaton hatpontos meccs vár ránk Putnokon. Egyelőre pontokat kell szereznünk, utána gondolkozunk majd a helyezésekben.

Tiszafüred–Gyöngyös: szombat, 16.00

A füredi csapat szerdán hazai pályán a Csornával szemben maradt alul, természetesen a kék-sárgák is előre tekintenek.

Nem egyszerű a helyzetünk – nyitott Csillag László vezetőedző.– Kevesen vagyunk, ráadásul sérülések és eltiltások is sújtanak bennünket.

– Sorra kapjuk a balszerencsés gólokat, nekünk pedig a gólvonalról is kifelé pattan a labda, mint legutóbb Pesterzsébeten. Ideje végre elkaptunk a fonalat, mert lemaradunk a vetélytársaktól. A lényeg, első hazai győzelmünkre készülünk.

Varga Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!