VÍZILABDA

2018.01.15. 09:21

Rajt-cél győzelmet aratott a Szolnoki Dózsa Herceg Noviban

A BL főtábla idei első játéknapján a címvédő Szolnoki Dózsa csapata nyolcgólos győzelmet aratott a montenegrói Jadran Herceg Novi vendégeként.

Fülöp Bence (labdával) három remekbe szabott góllal járult hozzá az övéi fölényes sikeréhez

Fotó: Mészáros János

A szolnoki együttes csütörtök este az Év Sportolója gálát követően Budapestről indult Herceg Noviba, ahol péntek este már edzést vezényelt Cseh Sándor vezetőedző.

A szakember elmondta, hogy fiatal játékosokból áll a montenegrói csapat, akik már helyet követelnek maguknak hazájuk válogatottjában.

Az övéi viszont a téli szünet után még lehetnek olyan formában, mint a tavalyi esztendő végén. Egy percig sem becsülhetik le a házigazdákat, nem feledve, hogy a harmadik fordulóban 4–4-es döntetlent játszottak az Egerrel.

Egy biztos, a szolnoki pólósok már a kezdés után nemcsak teljes koncentrációval, hanem jól is játszottak. Hátul hibátlanul működött a gépezet, ha a védőfalon átjutott a labda, akkor még mindig ott volt Nagy Viktor kapus.

Elöl pedig jól sáfárkodtak a helyzetekkel Andrija Prlainovicsék, akik sorra érték el találataikat. A nagyszünet után, 10–0-s Dózsa-vezetést követően tudott szépíteni az Adria-parti gárda.

Fülöp Bence (labdával) három remekbe szabott góllal járult hozzá az övéi fölényes sikeréhez
Fotós: Mészáros János

A zárónegyedben egy picit visszavett a tempóból a Dózsa, a hazaiak kozmetikáztak az álláson, de a vége olyan sima volt, mint az eleje.

– A Herceg Novi eddigi eredményei alapján jóval harcosabb mérkőzésre számítottam – mondta a lefújást követően Cseh Sándor az nso.hu-nak.

– Sikerült jól felkészülnünk az ellenfél játékából, de ennél sokkal fontosabb, hogy a csapat a kellő összpontosítással kezdte a találkozót.

– Tíz-nullig minden kitűnően működött, utána kicsit kiütközött a fáradtság, de nagyon örülök, hogy ilyen remekül küzdöttek a játékosok a téli szünetet követően.

HERCEG NOVI – SZOLNOKI DÓZSA 6–14

(0–4, 0–5, 2–1, 4–4)

Herceg Novi, 500 néző. Vezette: Severo (olasz), Gomez (spanyol).

HERCEG NOVI: Kandics – Radovics, Draskovics 1, Ukropina, Krijestorac, Petkovics 1, Merkulov 2. Csere: Popadics, D. Banicsevics, B. Banicsevics 1, Gardasevics 1, Mijuskovics. Vezetőedző: Vladimir Gojkovics.

SZOLNOK: NAGY V. – Bátori 1, PRLAINOVICS 3, Mezei 1, Jansik D. 1, Zalánki 1, Gocics. Csere: ALEKSZICS 2, Younger 1, Milos Csuk 1, Kis G., FÜLÖP B. 3. Vezetőedző: Cseh Sándor. Edző: Kósz Zoltán.

Emberelőnyből: 5/1, ill. 6/3

Ötméteresből: -, ill. 1/1

A következő körben, jövő szerdán 18.30-kor a Szolnoki Dózsa a ZF-Eger csapatát fogadja a tiszaligeti Vízilabda Arénában.

További eredmények:

A csoport: Jug Dubrovnik (horvát–OSC 12–10, Dinamo Moszkva (orosz)–Brescia (olasz) 9–9, Partizan Beoograd (szerb)–Barceloneta (spanyol) 5–15, Olympiakosz Pireusz (görög)–Waspo Hannover (német) 11–7.

B csoport: Eger–Alphen (holland) 15–4, Steaua Bucuresti (román)–Spandau 04 (német) 5–6, Pro Recco (olasz)–Sabadell (spanyol) 13–5.

Varga Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!