ASZTALITENISZ

2017.09.18. 14:56

Szerényen szerepelt a férficsapat az Eb-n

A Jászkun Volán SC saját nevelésű, felnőtt magyar bajnok játékosa, Szudi Ádám, pályafutása negyedik Európa-bajnokságán állt asztalhoz a luxemburgi csapat Eb-n. Ádámon kívül a játékot szintén a Jászkun Volán SC-ben kezdő, zagyvarékasi kötődésű Ecseki Nándor, valamint Majoros Bence és Lakatos Tamás alkotta csapatunkat a kontinensviadalon.

Válogatottunk az utolsó meccsét a belgák ellen játszotta, az összecsapás tétje a másodosztály harmadik, egyben az Eb 19. helye volt

. A csoportkörben már összefutott a két együttes, szerdán a belgák nagy csatában 3:2-re győztek. Akkor ez a belgáknak a csoportelsőséget jelentette, így más, elméletileg könnyebb úton indulhattak el, de lám, három nappal később végül ugyanoda jutottak, ahová a mieink.

Ecseki Nándinak sajnos nem sikerült a Lambiet elleni mérkőzés, a háromból két szoros szettben sajnos, kikapott.

Majoros Bence öt játszmában veszített Allegroval szemben. Szudi Ádám is ötszettes meccset játszott, de megnyerte az ötödiket Devossal szemben. Sajnos Majoros döntő szettben 12:10-re kikapott Lambiettől, így a magyar együttes 3:1-re veszített a belgák ellen.

„Az volt a gond – és ez az egész Eb-re igaz –, hogy az érettségim miatt nem tudtam úgy készülni, ahogy szerettem volna, és ez meglátszott, talán ha hatvanszázalékos voltam ezen az Eb-n”

– mondta Majoros Bence az nso.hu-nak a mérkőzést követően. Csapatunk tehát a 19. helyen zárt a Eb-n.

Hölgyeink az osztrákok ellen játszottak az ötödik helyért. Póta Georgina pihenőt kapott, a Nagyváradi Mercédesz, Ambrus Krisztina és Madarász Dóra összeállítású csapatunk 3:2-re legyőzte az osztrákokat, ezzel megszerezték az ötödik helyet.

V. Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!