VÍZILABDA

2017.09.23. 09:00

Tétmeccsen is vízbe ugrik a kupavédő Dózsa

Szombaton és vasárnap már tétmérkőzéseket játszik a Magyar Kupában – is – címvédő szolnoki pólócsapat.

A csoportselejtező során az UVSE, a KSI és a Vasas lesz az ellenfél.

Szombaton 11 órától az UVSE ellen kezd a Dózsa, majd még aznap 17 órakor a KSI ellen is vízre száll.

A kupahétvége utolsó mérkőzésén, vasárnap 12.45-től pedig a Vasas ellen.

Nem lebecsülve a három fővárosi csapatot, a címvédő a felkészülés részeként tekint e három mérkőzésre. De jó alkalom lesz arra is, hogy Milos Csuk, Bátori Bence és Zalánki Gergő versenykörülmények között is gyakorolhasson új csapattársaival.

A papírforma egyértelmű szolnoki csoportelsőséget jelez, a második, még továbbjutást érő helyre a Vasas esélyei a legjobbak.

Az UVSE és az OB I-ből kiesett, csak fiatal játékosokat foglalkoztató KSI a harmadik helyért lehet versenyben.

– Egymás között már beszélgettünk arról, hogy mit, milyen taktikával kéne játszani. Hogy Sanyi (Cseh Sándor vezetőedző) mit szeretne látni tőlünk – nyilatkozta az olajtv.hu-nak Zalánki Bence, akinek ez lesz az első tétmérkőzése szolnoki játékosként.

– A csapaton belül már játszottunk edzőmeccseket, de az teljesen más. Arra lesz jó ez a hétvége, hogy az alapokat gyakoroljuk, a sablontaktikát minél többször tudjuk alkalmazni.

A csoportokból az első két helyezett jut tovább, a legjobb nyolc között már nincs kiemelés, azaz bárki összekerülhet bárkivel a final fourba jutásért.

A BL-győztes Szolnoki Dózsával kapcsolatos hír, hogy a Nizza csapata visszalépett a Bajnokok Ligája küzdelmeitől.

Ez azt jelenti, hogy a ZF Eger legénysége „örökölte meg” a francia csapat szabadkártyáját, így bejutott a csoportkörbe. Éppen a Szolnoki Dózsa csoportjába.

G. I.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!