LABDARÚGÁS

2017.10.16. 11:16

Tíz forduló után nyolc győzelem és két döntetlen a Szajol mérlege

A Jászárokszállás legyőzésével folytatta egyedülálló sorozatát a Szajol, amely immár zsinórban huszonnyolcadik meccsén nem kapott ki. Kun Mihály együttese a következő fordulóban Jánoshidára látogat, és a mostani játékát elnézve, nem lepődnénk meg, ha majd onnan is ponttal, pontokkal a tarsolyában térne haza.

Vincze Patrik (balra) és társai a harmatosra sikeredett első félidei produkciójuk után sebességet váltottak, és győztek

Fotó: Fodor Orsolya

Nem a legjobb ómen úgy nekivágni egy rangadónak, hogy az első számú kapusod kidől a sorból.

A jászárokszállási futballisták jó kedvűen, egymással viccelődve kezdtek neki a meccs előtti bemelegítésnek, ám gyorsan az arcukra fagyott a mosoly, mikor megtudták, Papp Tamás combhajlító izma nem jött rendbe a csütörtöki edzés óta, így az utolsó pillanatban kénytelen volt lemondani a játékot.

Szerdahelyi Gábor edző egy spontán megtartott lelkesítő beszéddel igyekezte tűzbe hozni játékosait, különös tekintettel a felnőttek között debütáló Farkas Alexre, akire pályafutása eddigi legnehezebb kilencven perce várt.

A mindössze tizenhét éves vendégkapus hamar átesett a tűzkeresztségen, a 4. percben, Szabó Tamás fejesénél „szemmel” védett, bő tíz perccel később pedig Balla Zalán betörésénél szögletre mentett.

A következő momentum viszont már az árokszállásiaké volt, Hájos Norbert, szokásához híven, nagy elánnal megiramodott a jobb szélen, majd ívelt volna középre, de a labda Bezzeg Tamás kezében elakadt. Tizenegyes!

A JVSE házi góllövőlistáját vezető Bartók Péter végezte el a büntetőt, amit Ulviczki Attila remek érzékkel hárított. Az elszalasztott lehetőség nem törte meg a vendégeket, sőt, Sári Csaba révén a 25. percben kis híján meg is szerezték a vezetést.

Ezúttal Seres Ruben húzott el a jobb oldalon, a középre adott labdába Ulviczki csak beleütni tudott így az Sárinál kötött ki, aki állítgatás nélkül, mintegy tizennyolc méterről tüzelt kapura, lövése azonban a felső lécről előbb a gólvonalra, majd onnan kifelé pattant.

A Szajol pedig annak rendje és módja szerint megbüntette ellenfele hibáit. A 37. percben Szabót lökték a tizenhatos közelében, a szabadrúgást Győrfi Patrik a háromtagú sorfal felett eltekerve, a kapu jobb felső sarkába lőtte, 1–0.

A slusszpoén viszont csak ezután jött, a helyzeteit elpuskázó, majd hátrányba kerülő árokszállási gárda az első játékrész utolsó percében kiegyenlített.

Litkei Barna remek keresztpassza Hájost találta meg, aki egész az alapvonalig sprintelt, onnan pedig szinte nullszögből kilőtte a hosszú sarkot, 1–1.

A nagyszünetet követően egy sokkal határozottabb, sikerre éhesebb Szajol lépett pályára, amely volt, hogy percekig a saját kapujuk előterébe szegezte az árokszállási játékosokat, akik az egri hősökhöz hasonlatos elszántsággal védték várukat – csak épp nem a törökkel szemben.

De az ostrom következtében a rések csakhamar méretes lyukakká tágultak, amiket már nem tudtak betömködni. Az 58. percben a házigazdák első találatát szerző Győrfi ezúttal húszon kívülről bombázott kapura, a labda a védők lábai, illetve Farkas keze alatt talált utat magának a hálóba, 2–1.

Pár perc elteltével ugyancsak Győrfi szánta el magát egy lövésre, a kipattanót olyan „angyalcsabásan” maga Angyal Csaba pofozta be a kapuba, 3–1.

Majd a 83. minutumban jött a kegyelemdöfés, egy árokszállási támadást kontrázott meg a Szajol, Vincze Patrik ment el a bal szélen, aki utána laposan középre adott, az érkező ember, Szabó pedig köszönte szépen, és közvetlen közelről bombázott a kapu közepébe, ezzel beállítva a 4–1-es végeredményt.

SZAJOL – JVSE-ROSENBERGER 4–1 (1–1)

Szajol, 250 néző. Vezette: Bodac Tamás (Kormos Barnabás, Kálnai Milán).

SZAJOL: ULVICZKI A. – Dalmadi, BEZZEG, VINCZE – Benedek (Lucza, 54.), Vadas, Csajbók (Pálinkás, 81.) – GYŐRFI (Csúri M., 89.), Balla – Szabó T., Angyal. Edző: Kun Mihály.

JÁSZÁROKSZÁLLÁS: FARKAS A. – SERES, NAGY B., KOVÁCS Á., KOTKA – LITKEI (BÓTA, 48.) – CSIKÓS (SZŐKE, 67.), NAGY F., SÁRI (OSKOLA, 84.) – HÁJOS, BARTÓK. Edző: Szerdahelyi Gábor.

GÓLSZERZŐK: Győrfi 2 (37., 58.), Angyal (64.), Szabó T. (83.), ill. Hájos (45.).

DONKÓ KRISZTIÁN, JÁTÉKOS-EDZŐ:

– Hiányoltam a tüzet a játékosokból az első félidőben. Nem mertük felvállalni a cseleket, nem lőttünk távolról, s rendre elveszítettük a test-test elleni párharcokat. Ezért a szünetben muszáj volt egy kis fejmosást tartanom, amit leginkább a mágnestábla bánt.

– De megtette hatását, feljavultunk, elkezdtük diktálni az iramot és szép lassan átvettük a játék irányítását. Az adódó helyzeteinket jó százalékban használtuk ki, ami döntőnek bizonyult.

Vincze Patrik (balra) és társai a harmatosra sikeredett első félidei produkciójuk után sebességet váltottak, és győztek
Fotós: Fodor Orsolya

 

SZERDAHELYI GÁBOR:

– A szerencse ezúttal sem állt mellénk, kezdve azzal, hogy az első számú kapusunk, Papp Tamás meghúzódott a csütörtöki edzésen, így nem tudta vállalni a játékot, a tizenhét éves Farkas Alexnek kellett beugrania a helyére.

– Majd folytatódott azzal, hogy kihagytunk egy tizenegyest, Sári Csaba felső lécről levágódó lövése pedig a gólvonalról kifelé pattant. Mindezek ellenére azt kell, hogy mondjam, soha ilyen közel nem álltunk még ahhoz, hogy nyerjünk Szajolban, emiatt különösen fájó most ez a vereség.

Pabar Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!