KÉZILABDA

2017.11.22. 12:14

A Törökszentmiklósi KE csapata a végjátékban felőrölte a Szegedet

Remek második félidei játékának köszönhetően, megszerezte idei második győzelmét a Törökszentmiklósi KE legénysége az NB I/B-ben, miközben az egyre több sérülttel rendelkező Székács KE sorozatban harmadik vereségét szenvedte el a bajnokságban.

Vikor Ferenc pazar kapusteljesítménye nagyban hozzájárult a TKE győzelméhez

Forrás: miklostv.com

A Békés és az Algyő után egy papíron jóval könnyebb, ha úgy tetszik, „kötelezőként” aposztrofált mérkőzés várt a Törökszentmiklósi KE legénységére.

A Szeged utánpótláscsapata ugyanis finoman szólva sem parádézik az idén, a fordulót megelőzően mind a nyolc meccsét elveszítette, így a szép számú közönség joggal reménykedhetett a hazai győzelemben.

TÖRÖKSZENTMIKLÓSI KE – SZEGED U20 31–23 (12–12)

Törökszentmiklós, 350 néző. Vezette: Szakállas Alex, Varasdi Levente

TKE: KOVÁCS R. – ZSIGMOND 4, DUZSI 7, Piroska, Vujovics 3, Dancs 1, Mogyorósi 5. Csere: VIKOR (kapus), GÁL D. 3, Müller, Forgács P. 2, FARKAS K. 1, Nagy T., Szerencsés, KOVÁCS I. 5.

Edző: Dankó Ervin

Persze, még véletlenül sem úgy kezdődött a találkozó, ahogyan azt vártuk volna, a házigazdák sok hibával játszottak, amit a szegedi fiatalok gólokkal büntettek meg. A 14. percben, 5–4-es vendégvezetésnél Dankó Ervin időt kért, és próbált rendet tenni a fejekben.

Ennek ellenére játékosai a továbbiakban is egyre-másra hibázták el a ziccereiket, sőt egy hétméterest is kihagytak, így a félidei döntetlen inkább rájuk nézve volt hízelgő. A második félidőben folytatódott a tendencia, felváltva estek a gólok mindkét oldalon, mígnem a 45. perc környékén a fáradtság első jeleit vélhettük felfedezni a szegedi kézilabdázókon, akik egyre pontatlanabbá váltak.

Ezzel párhuzamosan a miklósiak kezdtek lelazulni, sorra érték el a könnyű gólokat, és szép lassan, rétes módjára elnyúltak ellenfelüktől – harmincegyig meg sem álltak.

KIÁLLÍTÁSOK: 6, ill. 18 perc

DANKÓ ERVIN: – Nehéz szülés volt. Ugyanakkor a csapat a sok hiba ellenére jobban küzdött, mint az elmúlt hetekben, és ez meghozta a gyümölcsét.

Szegény embert az ág is húzza! A Székács KE nehéz időszakot él meg, hiszen a kezdeti sikerek után folyamatosan érik a pofonok, ráadásul több kulcsemberét sérülés miatt kell nélkülöznie. Ezek tükrében Kecskemétre sem a legjobb előjelekkel utazhatott el.

Vikor Ferenc pazar kapusteljesítménye nagyban hozzájárult a TKE győzelméhez
Forrás: miklostv.com


KECSKEMÉT – TÖRÖKSZENTMIKLÓSI SZÉKÁCS 28–21 (16–11)

Kecskemét, 300 néző. Vezette: Fekete Tamás, Tóth Dávid

SZÉKÁCS: Nagy D. – Szöllősi 1, Holló 1, Kovács A. 3, Takács P. 5, Nagy A. 7, Csanádi V. 2. Csere: Duró, Rizinger (kapusok), Erdélyi, Bor, Kuli 1, Soós B. 1.

Edző: Szloska Krisztián

Tóth Márk kiválásával tudvalévő volt, hogy a kiegészítő emberekre még nagyobb feladat hárul majd, hiszen Takács Péter már nem bírja egymaga elvinni a hátán a csapatot.

Nagy Attila szépen termelt, de például Holló Alex és Csanádi Valter messze elmaradt a legjobbjától, így már a félidőben jelentős volt a miklósiak hátránya.

Bár a szünet után, a hazaiak rövidzárlatát kihasználva, kettőre feljött a Székács, az események előrehaladtával teljesen szétnyílt az olló a felek között, és már csak az volt kérdés, mennyi lesz a különbség a végére.

KIÁLLÍTÁSOK: 10, ill. 6 perc

SZLOSKA KRISZTIÁN: – A hetek óta tartó sérüléssorozat miatt megtizedelt csapatom most csak ennyire volt képes.

Pabar Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!