LABDARÚGÁS

2017.09.19. 12:38

Zúgott a vastaps a Ligetben, a MÁV FC legyőzte a zalai együttest – Galéria

Az NB II. 9. fordulójában felejthető első félidő után a másodikban remekelt a hazai pályán szereplő Szolnoki MÁV FC, amely 2–0-ra legyőzte a zalaegerszegi együttest.

A szebb napokat is látott zalaegerszegi gárda az elmúlt két meccsét megnyerte, és Szolnokra is győzelmi reményekkel érkezett.

Nem is titkolják a zalaiak, hogy többre vágynak a másodosztálynál, az NB I-be akarnak jutni.

Szolnokon szerényebb a célkitűzés, a mezőny első felében akarnak végezni, és úgy tűnik, hogy elérhetik a céljaikat.

Különösen a védelem állt össze, hiszen a nyolc meccsből ötször maradt érintetlen a hálójuk.

Vasárnap este hatodik alkalommal sem kapott gólt a szolnoki csapat, sőt két remekbeszabott találattal a ZTE csapatát is két vállra fektette. Nem véletlenül zúgott a lelátóról a vastaps a hajrában.

„Az első félidőben rossz felfogásban játszottunk. A másodikban viszont agresszíven, jól futballoztunk, és két szépségdíjas góllal megérdemelten győztük le a jó erőkből álló zalaegerszegieket”

– mondta a lefújás után Balogh Pál, a hazaiak vezetőedzője.

Fotós: Csabai István

A vendégek táborában nagy volt az elkeseredés, a vezetőség a szakmai stábbal egyetemben a Tiszaligeti Stadion tanácskozótermében beszélgetett egymással, úgy hetven percen át.

Zoran Szpisljak vezetőedző csak ezt követően értékelte a mérkőzést:

– Az első félidőben többet birtokoltuk a labdát, de a türelmesen játszó szolnoki csapat vezető gólja után nem tudtunk helyzeteket kialakítani. A hazaiak nagyobb akarással játszottak. Ebből a vereségből a játékosoknak és a szakmai stábnak is le kell vonnia a megfelelő következtetést.

SZOLNOKI MÁV FC–ZTE FC 2–0 (0–0)

Tiszaligeti Stadion, 600 néző. Vezette: Farkas Tibor (Máyer Gábor, Szvetnyik Bence).

SZOLNOK: Hrabina – MOLNÁR R., Balogh M., TÓTH B., Papp Sz., Lakatos – KATONA Gy. (Pintér N., 71.), KENDERES, Földi M. – Angyal N. (Olasz D., 71.), Jasarevic (Farkas A., 78.). Vezetőedző: Balogh Pál. Edző: Antal Gábor.

ZTE: Szappanos – Nagy G., Koszó, Forgács, Szabó M. (Vermes, 67.) – Dubek, Nagy T. – Fujsz (Ágoston D., 73.), Ekker, Babati – Baláz. (Végh., 82.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak.

38. perc: Lakatos Csaba a vendégek 16-osán belül lőni készült, Koszó Balázs azon ban elkaszálta a szolnoki játékost, aki nagyot esett. Farkas Tibor játékvezető azonban műesésnek vélte Lakatos megmozdulását, és sárga lapot adott neki.

59. perc: Katona György indult meg a félpályától, a szélsőt még fellökni sem tudták a vendég védők, a szolnoki játékos pedig a balösszekötő helyéről, mintegy 15 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, (1–0).

83. perc: Most Farkas Aurél cselezte be magát a 16-son belülre, óriási lövése a keresztlécről a gólvonal mögé pattant, de Farkas Tibor játékvezető az akcióról lemaradó Máyer Gábor asszisztensel egyetértésben gól helyett szögletet ítélt.

84. perc: Csak nem úszta meg a második gólt a ZTE. Egy belőtt labdát Olasz Dénes fél fordulatból a vendég kapu jobb oldalába továbbított, (2–0).

A lökés adta a további lendületet

A ZTE védelmét Katona György mattolta először, aki első találatát érte el szolnoki színekben. – Elindultam a vendég kapu felé, közben két védő is meglökött, de ezektől még nagyobb lendületet kaptam, ráadásul nagyon jól eltaláltam a labdát, a lényeg, hogy bement – mondta a nyáron Cigándról érkezett, 29 éves futballista. – Nagyon örülök az első gólomnak, amivel már adós voltam. Látják önök is, hogy stabilan, masszívan játszunk meccsről meccsre, jó a hangulat a csapatnál, és nem akarunk megállni.

Varga Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!