nba

2019.10.25. 09:25

A Clippers idegenben ütötte ki a tavalyi döntőst (videó)

A városi rivális Lakers után csütörtökön a tavalyi döntős Golden State Warriors ellen is nyerni tudott a Los Angeles Clippers az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) idei szezonjának harmadik játéknapján.

(FILES) In this file photo taken on October 10, 2019 Kawhi Leonard #2 of the LA Clippers dribbles during a 111-91 Denver Nuggets preseason win at Staples Center on in Los Angeles, California. - The first chapter in the most compelling storyline of the new NBA season will be written on October 22, as LeBron James and the Los Angeles Lakers face off against Kawhi Leonard and the Los Angeles Clippers. (Photo by Harry How / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)

Forrás: AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Fotó: Harry How

Az eddig oaklandi székhelyű Warriors az elmúlt öt szezonban nem talált legyőzőre a Nyugati főcsoportban, most viszont komoly pofonba szaladt. A kudarc úgy talán még fájóbb lehetett a gárdának, hogy ez volt a bemutatkozó meccse új otthonában, a San Fraciscó-i Chase Centerben.

A telt házat jelentő 18 064 fős publikum 3:37 perc után tapsolhatott először hazai kosárnak, amikor a Clippers már 14-0-ra vezetett.

A folytatásban pedig a Warriors már nem érte utol ellenfelét. Egyik csapat védekezése sem működött igazán jól, így fordulhatott elő, hogy a Warriors 122 szerzett pontja ellenére is simán, 19 ponttal veszített.

Patrick Patterson szórta a hármasokat:

Mindkét együttesben egyformán hat játékos jutott el legalább tíz pontig. A Clippersben Lou Williams 22, Kawhi Leonard 21, míg a Warriorsban Stephen Curry 23, D'Angelo Russell pedig 20 pontot szerzett.

Kawhi Leonard 21 ponttal és 9 asszisztal zárta a meccset:

Houstonban rangadót rendeztek, a legutóbbi szezonban nyugaton elődöntős Rockets, a keleti finalista Milwaukee Bucksot fogadta. A meccset a kevesebbet hibázó vendégek nyerték, akiket görög sztárjuk, Jannisz Antetokunmpo vezetett 30 ponttal, 13 lepattanóval és 11 gólpasszal.

A Rockets legjobbjai formán kívül kosaraztak, James Harden 13 mezőnykísérletéből csak kétszer talált a gyűrűbe, míg Russell Westbrooknak hét mezőnykosárhoz 17 próbálkozásra volt szüksége.

Eredmények:

Detroit Pistons-Atlanta Hawks 100-117

Houston Rockets-Milwaukee Bucks 111-117

Golden State Warriors-Los Angeles Clippers 122-141

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!