birkózás

2019.11.22. 11:30

A fiatal sportolónak a birkózás sokat adott az életben

Pár hónapos szünet után újraindult a Karcagi Sportegyesület Birkózó Szakosztálya. Urbán Zoltán október óta edzője a szakosztálynak.

Daróczi Erzsébet

Urbán Zoltán edző Tóth Rékával és Budai Cintiával

Fotó: Daróczi Erzsébet

A csapattal már szabadfogású diákolimpia területi bajnokságon is járt, ahol Urbán Zoltán és Czinka Dominik harmadik lett, így ott lesznek a szombati országos döntőben, Kiskunfélegyházán. A lányok is díjakkal érkeztek haza a diákolimpia kaposvári országos döntőjéről, Budai Cintia első lett. Mivel nyáron szünetelt a birkózó szakosztály, így a kislány átjárt Püspökladányba, ahol Kovács Lajos edző készítette fel. Tóth Rékát már Urbán Zoltán edzette a versenyre, ahol diákolimpiai bajnoki címet szerzett.

Urbán Zoltán edző Tóth Rékával és Budai Cintiával
Fotó: Daróczi Erzsébet

– Amikor felmegyek a szőnyegre, nagyon izgulok, de amikor a bíró elindítja a mérkőzést, már semmit nem hallok, csak az ellenfélre koncentrálok – árulta el titkát Tóth Réka.

Budai Cintia a döntőben szintén nagyon nehéz ellenfelet kapott, de koncentrált és sikerült győznie. A fiatal sportolónak a dicsőség mellett a birkózás sok plusz dolgot is adott, rendszerető, fegyelmezett lett – nem mellesleg kitűnően tanul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában