nfl

2020.01.27. 10:30

A gyász árnyékolta be az amerikai foci gálamérkőzését (videó)

Az Amerikai Főcsoport (AFC) válogatottja nyerte a profi amerikaifutball-liga (NFL) hagyományos gálamérkőzését, a Pro Bowl-t, amely Kobe Bryant vasárnapi halála miatt a gyászról szólt.

Forrás: Twitter

A játékosok a találkozó előtt

az öltözőben értesültek arról, hogy a Los Angeles Lakers 41 éves legendás kosárlabdázója – aki 2016-ban, húsz év játék után vonult vissza – helikopter-balesetben életét vesztette.

A mérkőzés előtt a futballisták Russel Wilsonnak, a Seattle Seahawks mélyen vallásos irányítójának vezetésével közösen imádkoztak a balesetben elhunytakért, akik között ott volt Bryant 13 éves lánya, Gianna, az ő egyik csapattársa és egy szülő.

A mérkőzésen többen is Bryantre emlékeztek egy-egy megmozdulás után, az elkapó Davante Adams mindkét touchdownja után a 24-es számot – ez volt Bryant második mezszáma a 8-as után – mutatta a kamerának, majd az égre nézett.

A kivetítőn többször is az elhunyt sztár arcképét mutatták, a játékosok pedig térdre ereszkedve rótták le tiszteletüket.

A 38-33-ra végződött összecsapáson a legjobb támadónak járó egyéni díjat Lamar Jackson, a Baltimore Ravens irányítója kapta, míg a védőknél Calais Campbell vihette haza az elismerést.

Az NFL szezonja a nagydöntővel, azaz a Super Bowl-lal zárul, amelyet vasárnap Miamiban rendeznek a Kansas City Chiefs és a San Francisco 49ers részvételével.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!