LABDARÚGÁS

2019.08.31. 10:30

A JFC a Putnokot, a MÁV FC pedig a szegedieket fogadja

Vasárnap folytatják szereplésüket NB-s futballcsapataink, a másodosztályban a Szolnoki MÁV a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát fogadja (17 óra), míg a harmadik vonalban a Jászberényhez a Putnok látogat (16 óra).

Varga Balázs

Sándor István (kékben) és csapata, a JFC még veretlen.

Fotó: Pesti József

Három vesztes mérkőzés után javíthat a hetedik fordulóban a MÁV FC. Csapatunk azt a Szegedet fogadja, amely szintén újonc az NB II.-ben, és egyáltalán nem muzsikál jobban, mint a kék-fehérek, hiszen ugyanúgy három pontjuk van – magyarázat a keretes írásunkban.

Fel lehet fedezni a Szolnoknál a fejlődés jeleit, és ez egy jó alkalom lehet arra, hogy visszatérjenek a győzelem útjára, annak ellenére, hogy a szegedi gárda kerete nem nevezhető gyengének. A válogatottszünet előtt a szolnoki fejeknek is jót tenne a siker, és nyugodtabban készülhetnének a bajnokság további megmérettetéseire.

A Jászberényi FC ugyan elhullajtotta az első pontjait a DVSC II. ellen a múlt héten, ám továbbra is veretlen az NB III.-ban, és abszolút jól szerepel, hiába voltak jelentős változások a nyáron. Az ötödik fordulóban a Putnok látogat a JFC otthonába, a Borsod megyeiek eddig egy vereség mellett három döntetlent szereztek. Az előző szezonban hazai pályán megtréfálták a Berényt (2–1), amely szerepet játszott abban is, hogy a kék-fehérek végül lecsúsztak a bajnoki címről.

Sándor István (kékben) és csapata, a JFC még veretlen.
Fotó: Pesti József

Végül kizárták a Balmazújvárost

A Magyar Labdarúgó-szövetség nem fogadta el a Balmazújváros felülvizsgálati kérelmét, ezzel eldőlt, hogy a hajdúsági együttest kizárták az NB II.-ből. Mindez azzal járt, hogy a Balmaz eredményeit törölték, ami a Szolnoki MÁV szempontjából azt jelenti, hogy a Tisza-parti csapat a két győzelméből egyet „elveszített”, így három ponttal a 17. helyen áll. Örülhet a Siófok és a Budaörs, amelyek pontokat hullajtottak a narancssárga-feketék ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában