Labdarúgás

2021.10.27. 07:00

A JFC a Vasast látja vendégül a Magyar Kupában

A Jászberény szerdán 13.30-tól fogadja a nagy múltú, hatszoros magyar bajnok, négyszeres kupagyőztes Vasas együttesét a Magyar Kupa országos főtábláján, a legjobb 16 közé jutásért.

Sebestyén János

Szanku Kristóf (balra) jó játékában is bízik a Jászberény trénere, Német Gyula (jobbra) a Vasas elleni kupatalálkozón. Fotó: Pesti József

A Kuttor Attila által dirigált Vasas jelenleg a másodosztályban szerepel, a feljutásért vívott harc egyik nagy esélyese. Az angyalföldiek kerete nagyon mély, a fiatal, tehetséges és a rutinosabb játékosok kitűnő egységet alkotnak. Soraikat több egykori élvonalbeli játékos erősíti, illetve nem egy volt válogatott focista is fellelhető a névsorukban. Az NB II.-ben jelenleg az éllovastól egy ponttal lemaradva a második helyen állnak. A Magyar Kupa negyedik fordulójába a Budaörs elleni sima győzelmével jutott.

A Német Gyula vezette hazai csapat három körön van túl a kupában, elsőként a csomádi Cso-Ki Sportot verték 5–4-re, a következő fordulóban Karcagon nyertek 3–2-re, szeptember közepén pedig hazai pályán 2–1-re győzték le a Balassagyarmatot. Az előző kupameccs 117. percében a csapat legrutinosabb játékosát, egyben kapitányát, Szőllősi Ferencet kiállította a játékvezető, így rá és a legutóbbi bajnokin megsérülő Hajnal Dénes kapus játékára nem számíthat a szakvezető, a keret többi tagja viszont bevetésre kész. Az angyalföldiek ellen nagyobb teher nélkül játszhat a kék-fehér alakulat, mivel a vendégcsapat a mérkőzés egyértelmű esélyese. Az összecsapás előtt hírportálunknak nyilatkozott a JFC trénere, Német Gyula.

– Két hiányzónk lesz, Szőllősi Feri mind akaratban, mind tudásban pótolhatatlan, a támadójátékunk egyik fontos pillére, míg fiatal kapusunk, Hajnal Dénes sajnos súlyos térdszalagsérülést szenvedett. A Vasas nagyon jó csapat, rendkívül erős kerettel, gyakorlatilag mindegy, hogy milyen kezdővel állnak fel. Sok néző előtt egy közönségszórakoztató meccsre számítok, amin amíg esélyünk van, megpróbáljuk megnehezíteni a dolgukat. Nem mi vagyunk az esélyesek, de kell, hogy legyen tartásunk, hiszen két bajnoki győzelem után nem szeretnénk az épülő formánkba belerondítani. Biztos, hogy a védekezésen lesz a hangsúly, de nem fogjuk feladni a támadásokat sem, labdaszerzés után bátor támadójátékot szeretnék majd látni. Nehéz küzdelem lesz, de a futballban történtek már csodák – mondta.

A továbbjutás egy meccsen dől el, ha a játék döntetlennel ér véget, 2×15 perces hosszabbítás következik, szükség esetén tizenegyest rúgnak a felek.

Szanku Kristóf (balra) jó játékában is bízik a Jászberény trénere, Német Gyula (jobbra) a Vasas elleni kupatalálkozón
Fotó: Pesti József

A további párosítások:

Szerda:

ESMTK–Békéscsaba, Nagykanizsa–Tatabánya, Szegedi VSE–Cegléd, Tököl–FTC (tv: M4 Sport), 13.30, Kisvárda–MTK, Győr–PAFC, 17.00, Haladás–Gyir­mót, Budafok–Újpest, KTE–DVSC, Szeged-Csa­­­­­nád GA–Mező­kövesd, Csákvár–Pécs, 18.00, ZTE–Honvéd (tv: M4 Sport) 19.30.

Csütörtök:

KBSC–DVTK (tv: M4 Sport), 19.30.

A BVSC–Fehérvár és a III. Kerület–Paks meccseket november 3-án játsszák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!