férfi tenisz

2019.11.14. 11:27

A következő szezon után visszavonulnak a Bryan-ikrek

A 16-szoros Grand Slam-tornagyőztes Robert Bryan és Mike Bryan befejezi pályafutását.

Mike Bryan (L) and Bob Bryan of the US fist-bump between points during their Group A doubles match against Sweden's Robert Lindstedt and Poland's Lukasz Kubot on day two of the ATP World Tour Finals tennis tournament in London on November 10, 2014. AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS (Photo by ADRIAN DENNIS / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Adrian Dennis

Az ATP honlapján Robert Bryan úgy fogalmazott, hogy a mostani idény utolsó versenye az amerikai nyílt bajnokság volt számukra. A világbajnokságon azért nem indultak, hogy pihenten kezdhessék meg a felkészülést a következő szezonra, amely az utolsó lesz számukra.

A 41 éves kaliforniai ikerpár tagjai eddig 118 trófeát gyűjtöttek együtt, 2003 óta – rekordot jelentő – 16 Grand Slam-tornát nyertek, és további 14 alkalommal játszottak döntőt.

A 2007-ben Davis Kupa-győztes amerikai csapatban mindketten szerepeltek, 2012-ben Londonban pedig olimpiai aranyérmesek voltak.

Az elmúlt 25 évben szinte kizárólag együtt versenyeztek, bár Mike tavaly további két Grand Slam-tornát nyert Jack Sock oldalán, mivel Robert csípősérüléssel küszködött.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!