teremfoci

2019.03.09. 08:29

A kupagyőzelem kapujában az Épszigker legénysége

A rájátszás harmadik fordulójában a végső győzelem szempontjából is fontos mérkőzésekre került sor, az eredmények ismeretében, talán nem túlzás kijelenteni, hogy a legfontosabb kérdéskörben döntő előrelépés történt.

Munkatársainktól

Nagy küzdelem után döntetlen született Castrum-ex–Oldsmobile alsóházi mérkőzésen.

Fotó: Csabai István

A legutóbbi játéknapon rendezték az eddig két győzelmet arató Épszigker-Romix és a hárompontos Gyulatel-Törpök összecsapását. A meccs az előző évi döntő visszavágójának is tekinthető, akkor a Gyulatel-Törpök gárdája ünnepelhette a sikert.

Az Épszigker-Romix azzal a tudattal léphetett pályára, hogy, ha nyer, akkor a papíron legerősebb mindhárom ellenfelét legyőzve szinte biztosan megnyeri a küzdelemsorozatot. A csapat elszántsága már a játékos-létszámon és meglátszott, mindenki ott volt és pályára is lépett a nevezettek közül.

Élénk iramú, lüktető játék folyt az első félidőben, mindkét kapu előtt szép számmal adódtak gólszerzési lehetőségek, de találatot csak az Épszigker szemfüles csatára ért el. A második játékrészben fokozta az iramot a hátrányban lévő Gyulatel, de képtelenek voltak túljárni az ismét bravúrok sokaságát bemutató épszigkeres kapus eszén.

És, ahogy az lenni szokott, a kimaradt helyzetek után ismét az ellenfél talált kapuba, a jókor, jó helyen tartózkodó csatárának duplázásával. A meccs utolsó perceiben sikerült ugyan bevinni a szépítő találatot, de már sem igazi lendület, sem pedig idő nem volt az egyenlítés kiharcolására.

Az Épszigker győzelme azt jelenti, hogy a hátra lévő két, papírforma szerint gyengébb ellenfelek elleni mérkőzésén, ha legalább az egyiket megnyeri, úgy 2014 után ismét elnyeri a Castrum-ex kupát, egyúttal megszakad a Törpök hároméves győzelmi sorozata.

A felső ág további meccsein is sok izgalmas történést láthatott a közönség, a Build and Job és a Build Dózer összecsapásán például már 20 másodpercnyi játék után a dózeresek kapujába került a labda, az utolsó, győztes találattal végződő támadás pedig ugyanennyi idővel a meccs vége előtt indult.

A két időpont között még kilencszer(!) rezdültek a hálók, a csapatok felváltva vezettek, végül az esélyesebb Build and Job könyvelhette el a három pontot. Derekasan küzdött a csere nélkül felálló Plural FC a Bowling Center ellen, de az erőnléti és technikai fölény egyértelműen a bowlingosok felé billentette a mérleg nyelvét, győzelmük egy pillanatig sem nem forgott veszélyben.

A 7-12. helyért zajló meccseken is nagy volt a hajtás, a Castrum-ex az Oldsmobile elleni nagy csatában osztozott meg a pontokon, miként a tabellát vezető Danyi Optika is a múlt heti győzelmén fellelkesült Toporgó ellen. Ez utóbbi meccsen felváltva vezettek a csapatok, a négy- négy szerzett gól azt bizonyítja, hogy egyik csapat sem adta fel a küzdelmet, amikor rövidebb-hosszabb ideig hátrányba került.

Nagy küzdelem után döntetlen született Castrum-ex–Oldsmobile alsóházi mérkőzésen.
Fotó: Csabai István

A múlt héten utolsó pillanatokban vereséget szenvedő Műszol a meglepetésre eddig győzelem nélkül álló HYAB-bal találkozott. A kiegyenlített első félidő után a műszolosok lelték meg góllövő cipőjüket, háromgólos sikerük azt jelenti, hogy ellenfelüknek már csak két meccse maradt, hogy legalább egyszer győztesen hagyják el a pályát.

Eredmények:

1-6. helyért: Épszigker-Romix–Gyulatel-Törpök 2:1, Build and Job–Build Dózer 6:5, Bowling Center–Plural FC 4:0

Az állás:

1. Épszigker-Romix 9 pont

2. Build and Job 6

3. Bowling Center 6

4. Gyulatel-Törpök 3

5. Build Dózer 3

6. Plural FC 0 pont

7-12. helyért: Castrum-ex–Oldsmobile 2:2, Danyi Optika–Toporgó 4:4, Műszol–HYAB 3:0

Az állás:

…7. Danyi Optika 7 pont

8. Oldsmobile 5

9. Műszol 4

10. Castrum-ex 4

11. Toporgó 4

12. HYAB 0 pont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában