GALÉRIÁVAL

2018.11.11. 18:38

A nagyszünet után semmi nem jött össze a szolnoki pólósoknak

Nem sikerült az első bajnoki rangadó a szolnoki csapatnak, amely hazai medencében játszva két gólos vereséget szenvedett az OSC legénységétől.

Varga Csaba

A B csoport rangadóján két hibátlan csapat várta a kezdést a Vízilabda Arénában, ahol a szolnokiak szerb légiósa, Viktor Rasovics nyitotta meg a gólok sorát. Nem sokat kellett várni a válaszra, ami Szava Randjelovics jóvoltából érkezett meg. Majd Kovács Gergő találatával először, de nem utoljára szerezte meg a vezetést a fővárosi csapat.

Angyal Dániel azonban még a negyed vége előtt betalált volt egri csapattársa, Braniszlav Mitrovics hálójába, (2-2). A második negyedben Jól védekezett a szolnoki csapat, elől pedig Milan Alekszics duplájával és Angyal újabb találatával 5-2-es állást mutatott az eredményjelző.

Nyolc másodperccel a negyed vége előtt azonban Nemanja Ubovics szépített az álláson, (5-3). A térfélcserét követően az OSC percei következtek, Randjelovics duplájával másfél perc alatt kiegyenlítették hátrányukat. Sőt Manhercz Krisztián góljával az OSC vette át a vezetést. Hazai részről, Andrija Prlainovics egy mutatós lövéssel döntetlenre módosította az állást.

Ezután már csak a vendégek vezettek. Előbb a montenegrói légiós, Drasko Brguljan akcióból, majd Manhercz büntetőből növelte az övéi előnyét, (6-8). Néhány másodperccel a negyed zárása előtt Bátori Bence a kapásoldalról egy gól távolságra hozta fel csapatát .

A záró felvonás tehát 8-7-es vendég vezetéssel indult. A várt hazai feltámadás sajnos elmaradt. Ennek több oka is volt, egyrészt jól játszottak a vendégek, másrészt a Dózsa játékosai elfáradtak fejben. Az utóbbira jó példa volt, amikor egy kivédekezett vendégtámadás után Kis Gábor és Zalánki Gergő közé perdült a labda, a két játékos egymásra várt.

Erdélyi Balázs viszont résen volt, felkapta a labdát, és mintegy öt méterről a hálóba bombázta. Ezzel már három góllal vezettek az újbudaiak, mert ezt megelőzve Manhercz is eredményes volt. A végjáték nem hozott izgalmakat, Zalánki még kozmetikázott az eredményen, (10-8).

A negyed krónikájához tartozik, hogy Vogel Gábor játékvezető háromszor is véleményes kontrafaultot ítélt a vendégek kapuja előtt, ezekért alaposan kiosztotta a közönség a játékvezetőt.

– Elismerésem az OSC-nek, hiszen férfias, brusztos küzdelemben bizonyult jobbnak – mondta mérkőzés után Zsivko Gocics, a Szolnok edzője.

– Alakuló fázisban van a csapat, ez még csak az idény eleje, meglátjuk, hogy tavasszal mire leszünk képesek.

Vad Lajos, az OSC edzője pedig azt nyilatkozta: – Két azonos erősségi csapat csatájából mi kerültünk ki győztesen. A meccs első felében meglepett bennünket a szolnoki csapat, de egy nagyon erős harmadik negyeddel sikerült fordítanunk az állást.

A bajnoki rangadót tehát az OSC nyerte, a folytatásban a Magyar Kupa negyeddöntős párharcában is összemérik erejüket a felek.

Előbb szombaton Szolnokon találkoznak, majd másnap a fővárosban rendezik a visszavágót.

SZOLNOKI DÓZSA – A-HÍD-OSC-ÚJBUDA 8–10 (2–2, 3–1, 2–5, 1–2)

Vízilabda Aréna, 700 néző. V: Kun Gy., Vogel G.

SZOLNOK: Nagy V. – Bátori 1, Prlainovics 1, V. Rasovics 1, Kis G., Zalánki 1, ANGYAL 2. Csere: Jansik D., M. ALEKSZICS 2, Teleki, Szatmári. Edző: Zsivko Gocics

OSC: B. Mitrovics – Erdélyi 1, RANDJELOVICS 3, Drasko Brguljan 1, HÁRAI, Kovács Gergő 1, Bundschuh. Csere: Seman, Ubovics 1, Tóth, MANHERCZ K. 3, Salamon, Burián.Edző:Vad Lajos

További eredmények: B-csoport: Kaposvár–Vasas 7–7, Tatabánya-UVSE 9–10, Debrecen–Miskolc (elhalasztva). Az állás: Az állás: 1. OSC 15 pont, 2. Szolnok 12, 3. Miskolc 12, 4. Debrecen 9, 5. Tatabánya 3, 6. UVSE 3, 7. Vasas 1, 8. Kaposvár 1

A-csoport: Eger–Honvéd 11–10, FTC–BVSC 14–6, Szombathely–PVSK 10–7, Szentes–KSI 10–6. Az állás: Az állás: 1. Eger 15 pont, 2. FTC 15, 3. Honvéd 9, 4. BVSC 9, 5. Szombathely 3, 6. Szentes 3, 7. PVSK 3, 8. KSI 0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában