Kajak-Kenu

2019.09.17. 10:51

A pozsonyi versenyen remekeltek kajakosaink

A magyar serdülőkorú kajakosok és kenusok a Pozsonyban rendezett Olimpiai Reménységek Versenyén szerepeltek a hétvégén, amely a korosztály egyik legrangosabb világversenyének számít – a viadalon pedig ketten képviselték a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskolát.

Varga Balázs

Zupkó Vanda remek szezont zárt korosztályában

Fotó: Beküldött fotó

Az augusztusban ifjúsági világbajnoki címet szerzett Zupkó Vanda két számban is dobogóra állhatott az ORV-n, egyesben 200 és 500 méteren is. Folláth János és Czeglédi Gábor tanítványa előbbiben a harmadik helyen végzett, utóbbit viszont meg is nyerte. A másik szolnoki induló az U17-es mezőnyben Tamási Zsombor volt, akinek szintén két számban akasztottak érmet a nyakába. Egyesben 500 és 1000 méteren versenyzett, előbbiben második, utóbbiban harmadik helyen zárt. Czeglédi Gábor tanítványa az 500 méteren versenyző négyes tagjaként is rajthoz állt, társaival pedig a negyedik helyen értek be a célba.

A magyar küldöttség 48 érmet szerzett az ORV-n, 16 aranyat, 17 ezüstöt és 15 bronzot, ez a teljesítmény pedig az éremtáblázat tetejére repítette hazánkat.

Makrai Csaba utánpótlás-szakvezető a szövetség honlapjának nyilatkozott a magyar szereplésről:

– A 17 évesek közül néhány meghatározó versenyzőnk hiányzott, de az őket helyettesítők is remekül helytálltak. Külön öröm, hogy a fiú kenusok is több kiemelkedő eredményt elértek. Az ORV megmutatta, hogy minden korosztályban ott vagyunk a legjobbak között, főleg a számunkra nagyon fontos 500 és 1000 méteres távokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában