új célok

2020.02.26. 16:00

A Roland Garroson és Wimbledonban is megvan a főtábla Balázs Attilának

A célok eléréséről, és megnyugvásról is beszélt a magyar teniszező, aki január óta 52 helyet javítva már a 79. a férfi tenisz-világranglistán.

Hungary's Attila Balazs hits the ball during his semifinal match against Italy's Gianluca Mager at the ATP World Tour Rio Open 2020 tennis tournament at the Jockey Club in Rio de Janeiro, Brazil, early on February 23, 2020. (Photo by MAURO PIMENTEL / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Mauro Pimentel

„Az volt az év eleji célom, hogy a legjobb száz közé jussak, és most biztosan megvan a főtábla a Roland Garroson és Wimbledonban.

Mivel máris túlszárnyaltam az elvárásaimat, új célokat fogok kitűzni, de nem szeretnék nagy szavakkal és top ötvennel dobálózni, a reális az, hogy stabilizáljam a helyemet a legjobb százban”

- nyilatkozta szerdán a Dél-Amerikából kedden este hazatért játékos.

„A nyáron 300-350 pontom esik ki, mivel tavaly játszottam két challenger-döntőt, majd Umagban döntőt, ezeket nehéz lesz megvédeni.” – tette hozzá.

Ami az elmúlt két hónapot illeti, az MTK teniszezője elsőként a bangkoki történéseket elevenítette fel, ahol januárban megnyerte élete második challenger-viadalát.

„Iszonyatos meleg volt, sorra dőltek ki olyan játékosok, akik nálam sokkal durvább fizikummal rendelkeznek. Tíz napon belül hét meccsem volt embert próbáló körülmények között, és azért nyertem, mert bírtam a megpróbáltatásokat”

- fejtette ki, majd rátért a februári menetelésre:

„Dél-Amerikában négy versenyt terveztünk, úgy gondoltam, hogy az egyiken ki fog jönni a lépés. A mezőny sűrűségét jelzi, hogy a Buenos Aires-i selejtező első körében hat pontért és ezer dollárért csaptunk össze egy spanyollal, akivel két héttel később Rióban 180 pontért és nagyjából százezer dollárért ment a küzdelem.”

Arról, hogy kétszer is esőszünet után szetthátrányból kellett kimennie a másnapi folytatásra Brazíliában, a 31 éves teniszező elmondta, előnyt kell kovácsolni a győztes és vesztes állásból is. Utóbbiban az segít, hogy lazábban üthet az ember, mivel a meccset az ellenfélnek kell befejeznie, így őrajta van a nyomás.

Balázs Attila februárban az argentínai Córdobában a nyolcaddöntőben, Buenos Airesben a selejtezőben, Rio de Janeiróban pedig az elődöntőben búcsúzott.

„Az elmúlt 25 évben nem nagyon volt olyan nap, hogy ne hallottam volna a családtól, barátoktól vagy mástól a top százat.

Most életem egyik legnagyobb kérdésére megvan a válasz, kissé megnyugodott a lelkem, de továbbra is elsősorban munkának élem meg a teniszt.

Az emberek bekapcsolják a tévét, és látják, hogy milyen jó nekem a pályán, de az a 99 százalék, amit nem látnak, az nem olyan szórakoztató.

Én nem szeretek annyira utazni, egyedül lenni, korábban sok fájdalmat okozott nekem a tenisz, de azért most megkönnyebbültem”

- mondta Balázs Attila, akit edzője, Szendrei Dániel mellett távol-keleti és dél-amerikai túrájára a korábbi top 100-as Noszály Sándor is elkísért.

„Sanyi színt hozott az életünkbe, a szürke hétköznapokba, adunk a szavára, és remek meglátásai vannak. Jó ember, és ha mondjuk csak öt százalékot hozzá tud tenni a teljesítményemhez, az ezen a szinten azt jelenti, hogy például nem kapok ki az első körben. Szeretném folytatni vele a közös munkát” – jelentette ki.

Ami a jövő heti Davis Kupa-selejtezőt illeti, Balázs Attila közölte, nagyon várja már a debreceni mérkőzéseket.

„Mostanában annyit utaztam, hogy el sem hiszem, hogy beülök a kocsiba, és két óra múlva már meg is érkezem. Remélem, sokan kijönnek a meccsekre, mi leszünk az esélyesek, bár a belgáknál David Goffin nélkül is jó játékosok vannak” – tette hozzá.

A jövő pénteken és szombaton sorra kerülő DK-selejtezőben a magyarok a belga válogatottat fogadják, a párharc győztese a világ legjobb együtteseivel küzdhet meg a novemberi, 18 csapatos madridi döntőben.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!