GALÉRIÁVAL

2019.04.07. 18:13

A Szolnok kikapott, a berényi hölgyek könnyedén győztek

A Szolnoki RK férficsapata kikapott Dunaújvárosban a tizenegyedik helyért folyó csata első mérkőzésén az NB I.-ben, a jászberényi hölgyek viszont könnyedén verték a Balatonfüredet az Extraliga kvalifikálókörében.

Varga Balázs

A Jászberény egy fordulóval korábban a Balatonfüred otthonában lépett pályára, és akkor sima 3:0-s győzelmet aratott, most hazai környezetben kellett ugyanezt megtennie, ami nem is okozott komoly gondot Deme Gábor csapatának. A vezetőedző azonban nem volt maradéktalanul elégedett, így nyilatkozott a klub honlapjának a találkozóról: – Múlt vasárnap valamivel jobban játszottunk, mint ma, s a Balatonfüred jobban mezőnyözött nálunk.

A jászsági csapat magabiztosan őrzi kvalifikációs első, összesítésben ötödik helyét, péntek este pedig a közvetlen üldöző MTK otthonában erősíthetik meg pozíciójukat.

Jászberény – Balatonfüred 3:0 (12, 22, 15)

Belvárosi Játékcsarnok, 250 néző. V: Mezei, Bibók

JÁSZBERÉNY: Petrenkó 3, Cveticsanyin 15, Devaney 10, Bulajics 2, Szavovics 13, Pintér 11. Csere: Lékó (liberó). Riczkó, Maliseva 1, Faragó 2. Vezetőedző: Deme Gábor.

A szolnoki gárdának nem megy mostanában, és ugyan Dunaújvárosban az első szettet magabiztosan húzták be, teljesítményüket nem tudták fenntartani, és 3:1-re elveszítették az összecsapást. A két nyert meccsig tartó párharcban tehát 1–0-ra vezet a Dunaferr, így csütörtökön a Tiszaligetben mindenképp nyernie kell a Szolnoknak, hogy legalább döntőmérkőzésre sor kerüljön, ahol ki lehetne harcolni a bennmaradást.

Dunaferr – Szolnoki RK 3:1 (–16, 15, 23, 14)

Dunaújváros, 200 néző. V: Árpás, Kiss Z.

Szolnok: Csendes, Boa, Szabó P., Soyvural, Oláh, Gazsi. Cserék: Farkas R. (liberó), Tamasi. Vezetőedző: Gulyás Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában