gyors váltás

2018.05.23. 20:18

Ancelotti a Napoli új edzője

Carlo Ancelotti lett Maurizio Sarri vezetőedző utódja a Napoli labdarúgócsapatánál.

Former Chelsea manager Carlo Ancelotti takes his seat for the first leg of the UEFA Champions League round of 16 football match between Chelsea and Barcelona at Stamford Bridge stadium in London on February 20, 2018. / AFP PHOTO / IKIMAGES / Ian KINGTON

Forrás: AFP/IKIMAGES

Fotó: Ian Kington

A klub honlapjának szerda esti közleménye szerint az 58 éves szakvezető szerződése három idényre szól, és olasz sajtóértesülések szerint szezononként nettó négymillió eurós alapfizetést tartalmaz.

Ancelotti korábban a Parma, a Juventus, az AC Milan, a Chelsea, a Paris Saint-Germain és a Real Madrid együttesét is irányította. Legutóbb a Bayern München edzője volt, de szeptember végén menesztették. Azóta kétszer is visszautasította az olasz válogatott szövetségi kapitányi posztját.

Számos egyéni elismerése mellett csapataival a többi között olasz, angol, francia és német bajnokságot, olasz, angol és francia kupát nyert, illetve háromszoros Bajnokok Ligája- és európai Szuperkupa-győztesnek, valamint kétszeres klubvilágbajnoknak mondhatja magát.

Elődje, Maurizio Sarri távozását ugyancsak szerdán jelentették be Nápolyban. Vezetésével az elmúlt három szezonban kétszer a második, egyszer pedig a harmadik helyen végzett a csapat az olasz bajnokságban.

Borítókép: AFP / IKIMAGES / Ian Kington

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!