TEREMLABDARÚGÁS

2020.02.12. 11:37

Az alapszakasz zárómeccseit rendezik a Castrum-Ex Kupán

Amint az várható volt, számos kérdés tisztázódott a szolnoki Castrum-Ex bajnokság negyedik játéknapján. Az A csoportban három csapat helye biztos a továbbjutást illetően, míg a B jelű hatosban viszont óriási a versenyfutás, akár még a sereghajtó HYAB legénysége is kiharcolhatja a továbbjutást a vasárnapi alapszakaszzárón.

Munkatársunktól

Gyakran kerültek veszélybe a kapuk a Fire Oil–Toporgó összecsapáson

Fotó: Kiss János

A röviden vázolt helyzet érdekes és egy-két meglepetést is tartogató mérkőzéseken alakult ki. Az A csoportban a nap nyitómeccsén az SRS-Autó­koz­me­ti­ka a második félidőben őrölte fel végleg a Műszol lelkes ellenállását, magabiztosan értékesítette adódó lehetőségeit. Továbbjutását már nem fenyegeti veszély, a helyezésében még bekövetkezhet változás.

Előfordulhat még, hogy a Build and Job csoport-listavezető csapata sem marad az élen, mert éppen az SRS-sel játszik majd az utolsó fordulóban, amely meccsen lényegesen nehezebb dolga lesz, mint volt a Castrum-Ex-Alföldi Szakértő ellen. A Build and Job a második félidőben szinte tetszés szerint érte el góljait, végül meg sem állt tíz találatig. A Castrum-Ex továbbjutási esélye ezzel együtt megmaradt, ehhez elegendő döntetlent játszania az utolsó selejtezőfordulóban a Toporgóval, lévén az utóbbinak sem igazán volt reális esélye a dinamikusabban játszó Fire-Oil ellen, amely győzelmével, azonos pontszámmal, jobb gólkülönbsége révén áll a csoport második helyén. A Toporgónak a továbbjutást érő negyedik hely eléréshez értelemszerűen le kellene győznie a Castrum-Exet.

Gyakran kerültek veszélybe a kapuk a Fire Oil–Toporgó összecsapáson
Fotó: Kiss János

A B csoportban születtek az előzetes várakozással ellentétes eredmények, bár a tabellát vezető Épszigker még nagy küzdelemben papírforma szerint nyert a Stilo-Build&Job elleni összecsapáson. A másik két meccs tartogatott néhány fordulatot, végződött meglepetéssel. A fordulóig pont nélkül álló HYAB első félidei játéka az előző meccseken mutatottak szerint volt eredménytelen, az ellenfél, a Tisza Ablak vezetésével fordultak a csapatok.

A második játékrészben azonban az átlövésből születő egyenlítés után a HYAB játékosai számos helyzetet alakítottak ki, amelyek közül további hármat értékesítve megszerezték első pontjaikat, az elért négy találat duplája az első három fordulóban szerzet góljaik számának. A rosszabb gólkülönbség révén egyelőre a csapat viszont maradt az utolsó helyen.

Az Oldsmobile megfiatalított gárdája nagyon jó meccset játszott a Csontos FC-vel, felváltott vezetés után a második játékrész közepe táján döntetlen volt az állás, azután srófoltak még egy kicsit a sebességen az „öreg autós” fiatalok, és kétgólos meglepő győzelmük a csoportbeli jelenlegi második helyezésük mellett azt is jelenti, hogy már biztosan folytathatják a rájátszás felsőházában. Ugyanehhez a Csontos FC-nek mindenképpen nyernie kellene a Stilo& Build&Job ellen, a Tisza Ablaknak az Épszigkertől kell eloroznia a három pontot, míg a HYAB-nak az Oldsmobile legyőzésén keresztül vezethet az út a felsőházba.

A jelen állás szerint még hármas holtverseny is kialakulhat, ahol az egymás elleni eredmények, illetve a gólkülönbségek is szerepet játszhatnak a végső sorrend kialakulásában.

Minden kérdésre pont kerülhet a vasárnapi, ötödik fordulóban, amelynek mérkőzései tíz órakor kezdődnek a Széchenyi Gimnázium sportcsarnokában. A forduló zárásaként tartják majd a kieséses szakasz párosításainak sorsolását.

A 4. forduló eredményei

A csoport: SRS-Autó­kozmetika–Műszol 5–0, Build and Job–Castrum-Ex-Alföldi- Szakértő 10–2, Fire-Oil–Toporgó 4–1.

Az A csoport állása: 1. Build and Job 10 pont, 2. Fire-Oil 8, 3. SRS Autókozmetika 8, 4. Castrum-Ex-Alföldi Szakértő 4, 5. Toporgó 3, 6. Műszol 0 pont.

B csoport: Épszigker–Stilo-Build&Job 3–1, HYAB–Tisza Ablak 4–1, Oldsmobile–Csontos FC 4–2.

A B csoport állása: 1. Ép­szigker 10 pont, 2. Oldsmobile 7, 3. Stilo-Bulid&Job 6, 4. Tisza Ablak 6, 5. Csontos FC 3, 6. HYAB 3 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában