VÍZILABDA

2018.07.17. 10:17

A Szolnoki Dózsánál is a dobogó a cél

A kosárlabdázókkal ellentétben a vízipólósoknál már a télen megindult a játékosmozgás. A Szolnoki Dózsa mellett az élcsapatok háza táján is körbenéztünk, egyelőre a teljesség igénye nélkül.

Varga Csaba

Angyal Dániel (jobbra) most az Európa-bajnokságon szerepel, ősztől pedig Szolnokon játszik majd

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Mint tudjuk, a következő évadban már nem az elmúlt években sikert sikerre halmozó Cseh Sándor–Kósz Zoltán edződuó irányítja az elmúlt évadban Magyar Kupagyőztes, bajnoki ezüstérmes, BL-ötödik helyezett Szolnoki Dózsa együttesét.

Az új vezetőedző a csapat volt játékosa, Zsivko Gocics lesz. Az Olaj Tv információi szerint három évre szóló szerződést kötött a szerb–magyar kettős állampolgárságú szakemberrel a klubvezetés.

A csapattól négyen távoztak. Fülöp Bence a Honvédban, Milos Csuk a Mladost Zagrabban folytatja pályafutását, míg Aaron Younger és Mezei Tamás a Ferencvároshoz igazolt. Az ő pótlásukról természetesen gondoskodott a klubvezetés.

Az érkezők között van a klub egyik saját nevelésű játékosa, Teleki András, aki kölcsönben a KSI-ben, illetve Olaszországban pallérozta képességeit. A Savonával ötödik lett az olasz bajnokságban.

A válogatott bekk, Angyal Dániel pedig Egerből igazolt Szolnokra. Két szerb fiatalemberrel lesz teljes a keret: egyikük a Partizan Belgrádból érkező Djordje Lazics, másikuk az a Viktor Rasovics, aki a genovai negyeddöntőben még a Jug Dubrovnik színeiben szerepelt, két gólt lőtt ellenünk.

Természetesen továbbra is a dobogó a cél a szolnoki pólósok számára a világ egyik legerősebb pontvadászatában. A Bajnokok Ligájában pedig a legjobb nyolc közé jutás a minimális célkitűzés.

Angyal Dániel (jobbra) most az Európa-bajnokságon szerepel, ősztől pedig Szolnokon játszik majd
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ferencváros

A bajnok Fradit továbbra is Varga Zsolt edző irányítja. A legnagyobb hazai riválistól, a Szolnoktól érkezik az ausztrál Aaron Younger, valamint Mezei Tamás, mellettük Gór-Nagy Miklós (OSC) és Kállay Márk (Debrecen) is csatlakozik a kerethez.

Ellenben távozik Szirányi Balázs (Honvéd) és Manhercz Krisztián (OSC). Két kiválóság, Madaras Norbert és Varga Dániel pedig felhagy az aktív játékkal.

Nyíri Zoltán a zöld-fehérek operatív igazgatója azt mondta a klub honlapján, tavaly három döntőt céloztak meg a szezon előtt, ebből itthon most sem szeretnének lejjebb adni, éppen ezért a Magyar Kupában és a bajnokságban is a döntőbe kerülés a minimális elvárás, míg a Bajnokok Ligájában újoncként a Hannoverben sorra kerülő nyolcas döntőben szeretnének szerepelni.

Eger

Az ob I harmadik helyezettje, BL hatodik ZF-Eger soraiból Bedő Krisztián a Miskolc, Braniszlav Mitrovics, Hárai Balázs és Kovács Gergő az OSC, Angyal Dániel pedig a Szolnok csapatát erősíti majd az októberben rajtoló évadban.

Az egri klub honlapja szerint, Dabrowski Norbert edző irányításával a Decker Ádám, Hosnyánszky Norbert, Sztrahinja Rasovics, Angelosz Vlahopulosz, Marko Avramovics, Valics Bence, Biros Barnabás, Csiszár Boldizsár, Kürti Dominik, Magyar Márton, Sánta Dániel, Gyárfás Tamás és a Lukács Dorián összetételű gárda kezdi majd a felkészülést augusztusban.

OSC

Az élcsapatok közül az egyik legaktívabb az átigazolási piacon a bajnoki negyedik a kupa ezüstérmes OSC együttese. Az újbudaiak Braniszlav Mitrovicsot, Hárai Balázst, Kovács Gergőt, Lévai Már­tont, Aleksza Ukropinát (montenegrói) és Manhercz Krisztiánt szerezték meg az elmúlt időszakban.

Az elmúlt évad állományából Bundschuh Erik, Burián Gergely, Drasko Brguljan, Erdélyi Balázs, Lukás Seman, Nemanja Ubovics, Salamon Ferenc, Szabó Balázs, Sava Ranđelovics és Tóth Márton a következő idényben is az OSC színeiben pólózik. A vezetőedzői feladatokat nyártól az elmúlt években a Honvédnál dolgozó Vad Lajos látja el.

Hétgólos győzelem az Eb-rajton

Megkezdte szereplését a barcelonai Eb-n a magyar férfiválogatott is. Az A-csoport legkönnyebbnek tűnő ellenfele, Grúzia alaposan megnehezítette a csapat dolgát, de az utolsó negyed jó játékával 12–5-ös győzelmet arattak.

A grúz gárda három negyeden át megnehezítette csapatunk dolgát. Aztán a zárófelvonásban egy 4–0-s etappal jelentős különbséggel győzték le ellenfelüket. A magyar csapat tehát begyűjtötte a kötelező győzelmet, így szerda este fél kilenckor következhet a folytatást alapjaiban meghatározó olaszok elleni mérkőzés.

Ezt megelőzve, kedden 15.30-kor női csapatunk Szerbiával találkozik. Mindegyik meccset élőben adja az M4 Sport Tv.

Magyarország–Grúzia 12–5 (3–1, 2–2, 3–2, 4–0)

Gólszerzőink: Bátori 3, Kovács G., Vámos Zalánki 2–2, Erdélyi, Bedő G., Manhercz 1–1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában