otp bank liga

2018.11.10. 19:20

Az MTK ötgólos meccsen győzte le a Puskás Akadémiát

A budapesti csapat otthonában megrendezett találkozó 3-2-es végeredménnyel zárult.

A mérkőzés elején a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, mezőnyfölényük a 26. percben gólt eredményezett. A zárt védekezésre koncentráló, így támadásban keveset mutató, csak kontrákból veszélyeztető vendégek még a szünet előtt egyenlítettek.

A második játékrész elején a hazaiak két elmaradt büntetőt kértek számon Berke Balázs játékvezetőn – előbb Lencse, majd Gera Dániel volt a szenvedő fél és a leghevesebb reklamáló -, majd másodszor jutottak vezetéshez. Az MTK kontroll alatt tartotta a játékot, ám a felcsútiak megint bő tíz perc elteltével egyenlítettek. A 81. percben a mindössze két perce pályán lévő cserecsatár, Torghelle Sándor kapásból szerzett góljával harmadszor került előnybe az MTK, amely a lefújásig megőrizte előnyét, így másodszor is legyőzte a szezonban a Puskás Akadémiát. A felcsúti csapat továbbra is nyeretlen vendégként az idényben: egy döntetlen mellett hatodszor kapott ki.

Az MTK Budapest – közelgő – 130. születésnapja alkalmából a Baráti Körrel és a szurkolói csoportokkal egyeztetve, egykori – szándékosan nem labdarúgóiról, hanem más sportágakban kimagasló eredményeket elérő – sportolóiról nevezte el stadionjának kapuit. A szombati ünnepélyes leleplezésen – Deutsch Tamás klubelnök társaságában – részt vett az öt névadó közül egyedüliként élő Wichmann Tamás. A kilencszeres világbajnok kenus mellett a további bejáratoknál névtábla őrzi a 22-szeres világbajnoki aranyérmes asztaliteniszező Barna Viktor, valamint az egyaránt olimpiai bajnok birkózó Weisz Richárd, vívó Tordasi Ildikó és ökölvívó Török Gyula emlékét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!