triatlon

2019.08.09. 09:15

Az utánpótlás országos bajnokságon szerepeltek a martfűiek

Az utánpótlás országos bajnokságot Pécsett rendezték, amelyen a Martfűi Úszó és Triatlon Klub versenyzői is részt vettek.

Munkatársainktól

A martfűi bronzérmes váltó a dobogón állva (jobb oldalt, balról): Tóth Zalán, Csüllög Marcell és Bakó Ferenc.

Forrás: Beküldött fotó

Az „Újonc 1” mezőnye rajtolt el először, ebben a kategóriában Burján Tamás a 13., míg Kecskés Attila a 25. helyen ért célba. Az „Újonc 2”-ben Bontovics Márk (25. hely), Takács Zalán (42. hely), Boros-Nagy Lili (17. hely) és Gáspár Kata (40. hely) küzdött a helyezésekért.

A 12–13 éveseknél Németh Noémi kiváló teljesítményével a hetedik helyig jutott. Danku Botond 11., Gáspár Barnabás 19., Hevesi Vajk pedig 21. lett, míg a másik nemben Forgács Korinna a 24., Deák Dorina a 39. helyen futott be a célba. Kiss Ádám és Haller Noémi is teljesítette a távot, ők a 76. és a 63. pozícióban zártak.

A serdülők között Tóth Zalán nyolcadikként végzett, Csüllög Marcell a 17., Bakó Ferenc pedig a 29. helyet érte el. A lányoknál Deák Boglárka (24. hely), Laczkó Enikő (27. hely) és Bácsmegi Laura (34. hely) versenyzett.

Délután az ifik, juniorok, felnőttek és szeniorok együtt vágtak volna neki a távnak, ám olyan jégeső csapott le rájuk, hogy nemcsak elhalasztották a rajtot, de a használhatatlanná vált kerékpáros útvonal miatt átminősítették a versenyt aquatlonná. A kaotikus előzmények után Laczkó Szabina második, Laczkó Rozina hatodik, Pápai Balázs hetedik, Lefor Mercédesz 15., Laczkó Franciska 16., míg Danku László 20. lett.

Másnap a váltó-ob következett, ahol háromfős csapatok versengetek egymással. A serdülőknél a fiúk – Tóth Zalán, Csüllög Marcell, Bakó Ferenc – bronzérmet szereztek, akárcsak a lányok – Botka Anikó, Laczkó Rozina, Kiss Anna – a junioroknál.

A martfűi bronzérmes váltó a dobogón állva (jobb oldalt, balról): Tóth Zalán, Csüllög Marcell és Bakó Ferenc.
Fotó: Beküldött fotó

A gyermekeknél mindkét nemben a hatodik helyet csípték el a martfűi váltók, a lányoknál Deák Dorina, Forgács Korinna és Németh Noémi egysége, a fiúknál pedig Danku Botond, Gáspár Barnabás és Hevesi Vajk gárdája. A serdülők között Deák Boglárka, Laczkó Enikő és Bácsmegi Laura hetedik lett, csakúgy mint a felnőttek mezőnyében Pápai Balázs, Danku László és Botka Tibor, míg az újoncoknál a Bontovics Márk, Takács Zalán és Burján Tamás alkotta csapat a tizenegyedik helyen érkezett be a célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában