KÉZILABDA

2019.05.15. 09:59

Az utolsó fordulót rendezik a hétvégén

Több nagyarányú győzelmet is arattak megyei csapataink, ám döntetlen és sajnos vereség is színesítette a hétvégét.

Varga Balázs

A szolnoki és az abonyi csapat ismét kemény összecsapás elé néz

Fotó: Csabai István

A Törökszentmiklósi Székács a második PLER-rel találkozott, de ellenfelük esélyt sem adott nekik. A miklósi gárda 18 gólos (14–32) vereséget szenvedett, így biztossá vált, hogy az utolsó helyen végez, és búcsúzik az NB I/B.-től, ám szombaton az utolsó DEAC ellen lehetőségük van szépen búcsúzni a másodosztálytól.

Az NB II. Déli csoportjában a Szolnoki KCSE a második Dunaharasztit fogadta, de a vendégek hat góllal (39–33) felülmúlták házigazdájukat. Az utolsó fordulóban a szolnokiak a mögöttük álló abonyi egylettel csapnak össze, és amelyik csapat nyer, az bennmarad a harmadosztályban.

A szolnoki és az abonyi csapat ismét kemény összecsapás elé néz
Fotó: Csabai István

A Délkeleti csoportban mindhárom megyei gárda felmosta a padlót ellenfelével. A legnagyobb különbséggel az UniTurn Kunszentmárton nyert, amely a sereghajtó Felföldi SE-t látta vendégül, és 15 góllal (35–20) bizonyult jobbnak nála, így a kunszentiek továbbra is versenyben vannak a negyedik pozícióért.

A Mezőtúr már biztos harmadik, ennek ellenére nem adták alább elvárásaikat, és 41–29-re verték a Kondorost. A Túrkeve simán nyert a Makó ellen (34–24), és az utolsó körben az előtte álló Kiskunmajsával találkozik, ahol a kilencedik hely megszerzése a tét.

A Mezőtúr női csapata bravúros döntetlent (22–22) ért el az éllovas gyulaiakkal szemben, akik eddig csupán egyszer veszítettek pontot a bajnokságban. A túri hölgyek Szarvason zárják a szezont, és ha nyernek, akár még a negyedik helyet is elérhetik.

Megyei eredmények és program

Férfieredmények

PLER–Székács 32–14

Kunszentmárton–

Felföldi István SE 35–20

Mezőtúr–Kondoros 41–29

Túrkeve–Makó 34–24

Szolnok–Dunaharaszti 33–39

Női eredmény

Mezőtúr–Gyulasport 22–22

Férfiprogram, péntek, 18.00

Köröstarcsa–Mezőtúr.

Szombat, 18.00

Székács–DEAC, Abony–Szolnok, Túrkeve–Kiskunmajsa.

Vasárnap, 18.00

Kondoros–Kunszentmárton.

Női program, szombat, 16.00

Szarvas–Mezőtúr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában