Labdarúgás

2020.04.21. 07:52

Beadták licenckérelmeiket a megyei első osztály futballcsapatai

A megyei bajnokságok jelenleg szünetelnek, de ez nem jelenti, hogy a háttérben ne zajlana a munka, hiszen a klubok képviselőinek már a következő idényre is gondolniuk kell, így az induláshoz szükséges licencre is.

Varga Balázs

A listavezető Tiszafüred mellett a második Törökszentmiklós (képünkön) is benyújtotta licenckérelmét a harmadosztályba

Fotó: Pesti József

– Mind a tizenöt első osztályú csapat beadta a licenckérelmét a legmagasabb megyei ligába. A másodosztályból pedig a Kunszentmárton, a Martfű és a Rákóczifalva élt ezzel a lehetőséggel, vagyis összesen tizennyolcan, amiből tizenhatot már jóváhagytunk, két egyesületnek kell még pótolnia hiányzó dokumentumot, de nem hiszem, hogy ezzel probléma lenne majd – közölte hírportálunk megkeresésére Varga Zsolt, az MLSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóságának vezetője, aki hozzátette, hogy a megyei I.-ben – akárcsak eddig – a következő idényben is tizenhat egylettel számolnak. Remélik, hogy ennyien vállalni is tudják majd a szereplést, de ez úgyis csak a nyáron derül ki, hiszen még a jelenlegi évad sem ért véget.

Varga Zsolt arról is szót ejtett, hogy a 2020–21-es szezonra egy könnyítést is bevezetnek, melytől azt várják, hogy a megyei II.-ben feljutóhelyen végző gárdák vállalni tudják majd a magasabb osztályt.

– A megyei élvonalban a két kötelező utánpótláscsapat helyett immár csak egyet kell majd indítaniuk az egyesületeknek. Tehát akár elég lesz az U19-es gárdát kiállítani, az U16 pedig opcionális marad. Mivel a megyei másodosztályban minden csapat rendelkezik U19-cel, így feljutás esetén nem merülhet fel olyan gond náluk, hogy nincs elég utánpótlás-együttesük.

A megyei igazgató azt is elárulta, hogy az NB III.-ba két csapatunk nyújtott be licenckérelmet, a megyei I.-et vezető Tiszafüred, valamint a második helyen álló Törökszentmiklós. Emellett szóba került az is, hogy a járvány miatt változott-e az ügyintézések menete.

– Szinte minden elektronikus úton zajlik, akár a nevezés, akár a licencleadás, így ezeket a járvány nem érinti. A taobeadási határidő pedig március elején volt, így az azzal kapcsolatos dokumentumokat még a koronavírus okozta korlátozások előtt el tudták intézni a klubok – mondta Varga Zsolt.

A listavezető Tiszafüred mellett a második Törökszentmiklós (képünkön) is benyújtotta licenckérelmét a harmadosztályba
Fotó: Pesti József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában