kézilabda

2019.04.11. 10:58

Botlott a Mezőtúr, a Kunszent és a Szolnok is nyert

A hétvégén több szoros győzelmet is arattak megyei csapataink, ám a Székács és a Mezőtúr vereséget szenvedett idegenben.

Varga Balázs

A mezőtúri hölgyeknek nem sikerült nyerni Szegeden.

Fotó: Facebook/Mezőtúri AFC

Az NB I/B. Keleti csoportjában a helyzet változatlan, a Törökszentmiklósi Székács KE továbbra sem tud nyerni idén, ezúttal a Békés-Drén KC múlta felül őket. A tisztes miklósi helytállás ismét nem maradt el, de ez csak egy 31–22-es vereségben nyilvánult meg, így a Székács maradt a sereghajtó, ráadásul már csak három mérkőzésen van lehetőség javítani. Legközelebb erre április 17-én, szerdán lesz esély hazai pályán, méghozzá az éllovas Orosháza ellen, tehát nem lehet azt mondani, hogy a miklósiak lesznek az összecsapás esélyesei.

A harmadosztály Déli csoportjában a Szolnoki KCSE az azonos ponttal álló Kun István Kézilabda Iskola gárdáját látta vendégül, és a szoros találkozóból a hazai csapat jött ki győztesen, miután 26–25-re felül tudták múlni a KIKI-t. Így a Szolnok feljött a nyolcadik helyre, és az ötödik Dunaújvárosi AC-tól is csak egy ponttal van lemaradva.

Dél-keleten az UniTurn Kunszentmárton hasonlóan szűkös győzelmet aratott, méghozzá a közvetlen rivális Békéscsaba DKSE ellen. Félidőben még 14–13-ra a vendég Békés megyeiek vezettek, ám többek között Danku Sándor (9 gól) és Krasznai Gábor (6 gól) jó teljesítményének köszönhetően végül a kunszenti gárda nyert 28–27-re, és habár így is maradtak az ötödik helyen, pontszámban beérték ellenfelüket, és a dobogó is látótávolságon belülre került számukra.

A harmadik Mezőtúri AFC-nek nem sikerült ilyen jól a hétvége, mivel meglepetésre kikaptak a Csongrád otthonában 30–25-re. Veresége ellenére a kunsági egylet magabiztosan őrzi dobogós helyét, ám a legközelebbi találkozón, a Kunszentmárton elleni megyei rangadón jobb teljesítményre lesz szükségük, mivel egy vereség esetén egy pontra feljönne rájuk a Kunszent, és akkor megyebeli riválisuk már tényleg a nyakukban lihegne.

Ezzel szemben a Túrkevei VSE bravúrt hajtott végre, miután 32–29-re legyőzték a Kondorosi KK-t, így a megszerzett két ponttal elhúztak a mögöttük helyezkedő Makótól, s közelebb léptek az előttük álló csapatokhoz, vagyis a középmezőnyhöz. NB II.-es férficsapataink most pihenhetnek kicsit, mivel legközelebb csak április 27-én rendeznek fordulót számukra.

A Mezőtúr női együttese Szegedre látogatott, ahol a sportiskolás hölgyekkel mérték össze erejüket, ám a vetélytárs otthonában nem sikerült nyerni. Pedig Mike Cintia még az egy héttel korábbi teljesítményét is felülmúlta, tizenegy góllal vette ki részét a mezőtúri találatokból, azonban a másik oldalon Szűcs Dalma tizenhárom gólt dobott, így segítségével a hazaiak 35–32-re győztek, a két egylet pedig helyet cserélt a tabellán.

A mezőtúri hölgyeknek nem sikerült nyerni Szegeden.
Fotó: Facebook/Mezőtúri AFC

Megyei eredmények és program

Férfi eredmények

Békés–Székács KE 31–22

Kunszentmárton–BDKSE 28–27

Túrkeve–Kondoros 32–29

Csongrád–Mezőtúr 30–25

Szolnok–KIKI 26–25

Női eredmény

Kézilabda Szeged SE–Mezőtúr 35–32

Női program, szombat

Mezőtúr–Gyomaendrőd, 18.00

Férficsapataink közül a Székács legközelebb szerdán (19.00) fogadja az Orosházát, míg a többi gárda majd április 27-én lép ismét pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában