EL-selejtező

2019.07.25. 21:06

Gól nélküli döntetlennel utazik Romániába a Honvéd

Talán a nagy hőség miatt, de rendkívül fáradtan mozogtak mindkét együttes játékosai.

Gyõr, 2019. július 25. A kispesti Eke Uzoma (b) és Gazdag Dániel (j), valamint Mihai Alexandru Roman (k), a román Craiova játékosa az Európa-liga selejtezõ második fordulójában játszott Budapest Honvéd FC - Universitatea Craiova mérkõzésen a gyõri ETO Parkban 2019. július 25-én. A mérkõzés gól nélküli döntetlennel zárult. MTI/Krizsán Csaba

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

A Budapest Honvéd csütörtökön gól nélküli döntetlent játszott román vendégével, az Universitatea Craiovával a labdarúgó Európa-ligában, a selejtező második fordulójának első, győri mérkőzésén.

A párharc visszavágóját egy hét múlva rendezik. A továbbjutó a görög AEK Athénnal találkozik a következő körben.

Európa-liga, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés:

Budapest Honvéd-Universitatea Craiova (román) 0-0

Győr, 2722 néző, v.: Clancy (skót)

sárga lap: Batik (19.), Banó-Szabó (23.), Gazdag (84.), illetve Qaka (25.), Bancu (45+8.), Roman (62.), Kelic (85.)

Budapest Honvéd:

Levkovich – Uzoma, Kamber, Batik, Lovric (Niba, 75.), Kukoc – Gazdag, Kesztyűs, Banó-Szabó – N'Gog (Cipf, 81.), Moutari (Kulacs, 66.)

Universitatea Craiova:

Pigliacelli – Martic, Acka, Kelic, Bancu – Cicaldau (Constantin, 91.), Mateiu, Qaka (Ivanov, 65.) – Barbut, Fortes (Roman, a szünetben), Vatajelu

Az első percekben a vendégek akarata érvényesült, az első kapura lövés is a román csapathoz fűződik, a Honvéd alig tudta megtartani a labdát. Negyedóra elteltével kiegyenlítettebbé vált a játék, később pedig már inkább a kispestiek irányítottak és vezettek több veszélyes támadást, egy ízben Pigliacelli nagy bravúrral hárította N'Gog fejesét.

A szünet előtti percekben és a Bancu hosszú ápolása miatt nyolcpercesre nyúlt hosszabbításban mindkét csapat veszélytelenül futballozott.

A második félidőre sem lett nagyobb az iram, de ismét a román együttesnél volt többet a labda, azonban komoly gólhelyzetet ezúttal sem tudott kialakítani. Talán a nagy hőség miatt, de rendkívül fáradtan mozogtak mindkét együttes játékosai, és bár aktívabb volt a Craiova, Levkovich kapusnak szinte egyáltalán nem akadt dolga.

A hajrában annyiban fordult a kocka, hogy ismét inkább a Honvéd próbálkozott, de a hazaiak játékából is hiányzott a kreativitás, így nem született gól a lefújásig, noha a hosszabbításban egy ziccert kihagytak a vendégek.

Borítókép: A kispesti Eke Uzoma (b) és Gazdag Dániel (j), valamint Mihai Alexandru Roman (k), a román Craiova játékosa az Európa-liga selejtező második fordulójában játszott Budapest Honvéd FC – Universitatea Craiova mérkőzésen a győri ETO Parkban 2019. július 25-én. A mérkőzés gól nélküli döntetlennel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!