Kajak-kenu

2019.10.17. 20:14

Csikós Zsóka ezüstérmes a vb-n

Parádés szezonja van Csikós Zsókának, a Szolnoki Kajak-Kenu Klub fiatal versenyzőjének.

Varga Csaba

A képen balra Csikós Zsóka mellette a győztes, Rendessy Eszter

Forrás: mkksz.hu

Hadvina Gergely edző tanítványa a nyári síkvízi versenyek közül a rasicei Eb-n kettő, míg a pitesti korosztályos vb-n egy aranyérmet szerzett. Mindezek után pedig a kínai maratoni világbajnokságon, ahol a 19 km-es távon, közben futniuk is kell a versenyzőknek, a második helyen ért célba, honfitársa Rendessy Eszter (UTE) mögött.

Ők ketten kiemelkedtek a mezőnyből, Eszter 21 másodperccel előzte meg Zsókát, a harmadik spanyol Toledo azonban már több mint három percet kapott a győztestől.

A képen balra Csikós Zsóka mellette a győztes, Rendessy Eszter
Fotó: mkksz.hu

A magyar szövetség hivatalos honlapjának beszámolója szerint, az ifi fiú kenusoknál Horváth Benedek végzett az élen Kollár Kristóf előtt. A kajakosoknál Petró Vince harmadikként zárt. A felnőttek rövidkörös megméretésében a kajakosoknál Kiszli Vanda aranyérmes lett, így ő lett a rövidkörös verseny történetének első világbajnoka. A kenusoknál Kisbán Zsófia a második helyet szerezte meg. A férfi kajakosoknál pedig Máthé Krisztián a negyedik helyen ért célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában