Bajnokok Ligája

2017.10.15. 21:24

Döntetlent játszott a Veszprém Lengyelországban

A Vive Kielce csapatával nem bírtak a férfi kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi meccsén.

A Telekom Veszprém 32-32-es döntetlent játszott a lengyel Vive Kielce otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában.

A két csapat most találkozott első alkalommal azóta, hogy a 2016-os BL-döntőben a lengyelek kilencgólos hátrányt ledolgozva megnyerték a trófeát. A magyar együttesnek négy győzelem után ez volt az első pontvesztése a B csoportban.

A vendégektől a csapatkapitány Nagy László, valamint Jamali Iman, a lengyel bajnoki címvédő Kielce játékosai közül pedig a szlovén Dejan Bombac és a horvát Filip Ivic hiányzott.

Támadásszervezésben és védekezésben is meglátszott a rendkívül tapasztalt Nagy László hiánya, ráadásul a horvát Manuel Strlek és a spanyol Alex Dujshebaev vezérletével a lengyelek kimondottan jól kezdték a meccset (5-1).

Lékai Máté irányításával felzárkózott a Veszprém (6-5), de egyenlítenie ekkor még nem sikerült, mert támadásban a hazaiak gyorsabbak és pontosabbak voltak. Ljubomir Vranjes vezetőedző négygólos hátrányban időt kért (11-7), ezután Mikler Roland védéseire alapozva egyenlített a csapata, sőt a 28. percben a meccs során először a vezetést is átvette (13-14), igaz, csak tíz másodperc erejéig.

A szünetben egy találattal ismét a házigazdák álltak jobban, és a szlovén Blaz Janc góljainak köszönhetően a második felvonást is jobban kezdték. Dujshebaev továbbra is ellenállhatatlanul lőtt, de az előző idényben BL-bronzérmes magyar csapat Momir Ilic vezérletével igyekezett tartani a lépést, majd Lékai megint gondoskodott az egyenlítésről (25-25).

A vendégek dolgát több alkalommal is kiállítások nehezítették, tíz perccel a vége előtt azonban ők kerültek kettős előnybe, de nem tudtak élni vele. A lefújás előtt egy perccel is döntetlen volt az állás (31-31), majd Schuch Timuzsin sportszerűtlen szabálytalanság miatt piros és kék lapot is kapott, Karol Bielecki pedig belőtte a hétméterest.

A középkezdésnél úgy tűnt, Blaz Blagotinsek túlságosan közel helyezkedett a hazaiak labdás játékosához, ráadásul felemelte a kezeit, hogy blokkoljon, de a játékvezetők ezért nem adtak újabb büntetőt, a legvégén pedig Gasper Marguc a szélről egyenlíteni tudott.

A hazaiak – és egyben a mezőny – legeredményesebb játékosa Alex Dujshebaev volt, aki mind a hét lövését gólra váltotta.

A veszprémiek november 4-én a dán Aalborg ellen folytatják BL-szereplésüket.

Eredmény:

férfi BL, 5. forduló, B csoport:

Vive Kielce (lengyel)-Telekom Veszprém 32-32 (16-15)

a Veszprém gólszerzői: Tönnesen 6, Ilic, Blagotinsek 5-5, Lékai 4, Marguc, Gajic 3-3, Manaszkov, Nilsson 2-2, Accambray, Ugalde 1-1

Borítókép: MTI/EPA/Piotr Polak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!