Evezés

2019.09.30. 13:43

Egy tucat érmet gyűjtött a Tisza Evezős Egylet

A napokban a felnőtt, egyetemi, amatőr és túraevezős országos bajnokságon, valamint az evezős diákolimpián vettek részt a szolnoki Tisza Evezős Egylet versenyzői. A viadalokat ezúttal egy helyszínen, a Velencei-tavon rendezték meg.

Varga Balázs

Furkó Kálmán (balra) és mestere, Molnár Dezső

Forrás: Tisza Evezős Egylet

A felnőttek számára gyakorlatilag ez volt az idei év utolsó nagy versenye, míg a fiatalabbak még a hétvégi XXI. Nemzetközi Tisza Kupán zárják majd az évet a szolnoki Holt-Tiszán.

Az ob első napja győzelemmel indult a szolnoki klub számára, Szabó Márton megnyerte az U23-as korosztályban az egypárt – ami az egyesület első aranyérme volt ebben a számban. Másnap a nemrég U23-as Európa-bajnoki címet nyerő Furkó Kálmán állt rajthoz, ám ezúttal nem a könnyűsúlyú kettesek mezőnyében, hanem könnyűsúlyú egypárban, ahol szintén elsőként ért célba korosztályában. A Tisza Evezős Egylet ebben a versenyszámban sem szerzett még aranyérmet korábban.

Furkó Kálmán (balra) és mestere, Molnár Dezső
Fotó: Tisza Evezős Egylet

A harmadik nap sem telt el szolnoki medál nélkül: Furkó Kálmán és Erdélyi Gyula a felnőttek között könnyűsúlyú kettesben szerzett ezüstérmet. Azonban még egy győzelem mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Ugyan Juhász Adrián és Simon Béla jelenleg a Pénzügyőr Sportegyesületet erősíti, és a fővárosi klub számára szereztek aranyérmet a kettesek mezőnyében, ám mindkét versenyző szolnoki, akárcsak edzőjük, Molnár Dezső.

Az idei diákolimpián tehát – ahol ezerméteres távot kellett teljesíteniük az indulóknak – a szolnoki egylet versenyzői kilenc érmet gyűjtöttek be, öt aranyat, három ezüstöt és egy bronzot.

Diákolimpiai eredmények:

III. korosztály. Női négypár: 1. Lőrincz Lara Csenge, Juhász Bianka, Bukovics Rebeka, Benke Tamara, kormányos: Kárpáti Jázmin. Női kétpár: 2. Lőrincz Lara Csenge, Bukovics Rebeka. Fiú egypár: 1. Drávucz Dániel

IV. korosztály. Női egypár: 1. Kovács Eszter. Fiú kétpár: 1. Bozsó Botond, Pálmai Ágoston. Fiú négypár: 1. Bozsó Botond, Pálmai Ágoston, Nagy Attila, Halász-Nagy Róbert, kormányos, Drávucz Dániel

V. korosztály. Női kétpár: …3. Juhász Sára Rebeka, Pogány Ingrid

VI. korosztály. Női kétpár: …2. Bodó Bianka, Bukovics Réka. Vegyes kétpár: …2. Baki Anna, Erdélyi Gyula

– Köszönöm az edző kollégáknak, Rácz Milánnak és Purucki Ferencnek az áldozatos munkáját – mondta a fárasztó viadal végén Molnár Dezső. – A hétvégén várunk mindenkit a hagyományos Tisza Kupa versenyünkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában