Elmaradnak a bajnoki kosármeccsek

Kezdjük a legfontosabbal megyénk kosárcsapatai nem játszanak a 22. fordulóban, amelynek minden összecsapását szombaton rendezték volna meg.

Varga Csaba

Forrás: Shutterstock

A Szolnoki Olajbányász ugyebár tv-s meccsen a címvédő szombathelyi Falcot, míg a Jászberény a Körmendet fogadta volna, egyaránt üres lelátók előtt.

A Nemzeti Sport információi szerint a Falco kosárlabdacsapata a koronavírus-járvány miatt nem utazik el a szombati, szolnoki bajnoki mérkőzésére. Értesülésüket a szombathelyi klub megerősítette a hivatalos honlapján. A BB1.hu kosárlabdaportál pedig azt írta, az egykoron Szolnokon is szereplő, most az Atomerőmű játékosa, Lóránt Péter kezdeményezésére a magyar bajnokság csapatkapitányai levélben kérték a szövetségtől az NB I.-es bajnokság felfüggesztését, és azt, hogy már a szombati fordulóban se kelljen pályára lépniük.

Azt tudni kell, hogy a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) a klubok kezébe adta a döntést, amelyek egységesen úgy határoztak, hogy nem játszanak a szombati fordulóban. A bajnoki küzdelmek folytatásával kapcsolatos végső döntés jövő kedden születhet meg, az MKOSZ elnöksége és a férfi klubok képviselői akkor egyeztetnek egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában