LABDARÚGÁS

2017.09.01. 14:17

Első győzelmére hajt majd a Tiszafüred

Vasárnap világbajnoki selejtezőt játszik válogatottunk a portugálok ­ellen, ezért a harmadosztályú mérkőzéseket a Magyar Labdarúgó-­szövetség (MLSZ) szombaton rendezi meg.

Benedek Nándorék (balra) a Tállyával meccselnek

Fotó: Gacsal P.

Az egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel jelenleg a kilencedik helyen álló Jászberény a Gyöngyös és a Tiszafüred után újabb újonc csapattal, a Szolnokon is edzősködő Kis Károly dirigálta Balassagyarmattal mérkőzik meg hazai közönsége előtt.

A nógrádi együttes jelentős vérátömlesztésen esett át a nyár folyamán, s többek közt NB I.-et is megjárt játékosokat – mint amilyen Czirjék­ ­Zoltán (Videoton), Magos Mátyás­ (­Újpest) vagy Nagy Olivér ­(Haladás) – sikerült szerződtetnie.

Ami három fordulót követően leszűrhető az az, hogy bár sok gólt rúgnak, sokat is kapnak: a Nyírbátor (4–2) és az MTK II (3–2) elleni győzelmük alkalmával kettőt-kettőt, míg az újfent dobogós helyre pályázó Monortól négyet (4–0).

Eközben a Tiszafüred ­Múcsonyba látogat a tavaly nagyot hajrázó Tállyához.

Nem lehet azt mondani, hogy Csillag­ László tanítványai megijedtek volna a magasabb osztálytól, ezt mutatja az MTK (1–1) és a Diósgyőr (2–2) második számú csapata ellen elért döntetlenjük is.

Benedek Nándorék (balra) a Tállyával meccselnek
Fotós: Gacsal P.

S, ha idevesszük azt, hogy a helyzeteiket csak egy kicsivel jobb százalékban értékesítik az előbb említett találkozókon, akkor bizony a várva várt idei első győzelem sem hiányozna a repertoárjukból, aminek megszerzésére szombaton újabb kísérletet tesznek.

Ami ­pedig további bizakodásra adhat okot, hogy a maródiak listája is kezd rövidülni, így például a tavalyi csapatban fontos szerepet betöltő Csábi Norbert ­újra egészséges, ­ennek bizonyítéka, hogy az előző meccsen már egy félidőt játszhatott.

A Jászberény és a Tiszafüred mérkőzése egyaránt 17.30-kor kezdődik.

A forduló további párosításai:

Szombat, 17.30:

ESMTK–Füzesgyarmat

DEAC–Gyöngyös

Diósgyőr II–Salgótarján

MTK II–Tiszaújváros

Monor–Cigánd

Nyírbátor–Putnok

Pabar Gy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!