úszás

2019.07.04. 10:49

Ezüstéremmel térhetett haza a fiatal mezőtúri versenyző

Június végén rendezték meg a kecskeméti uszodában a LXIII. Serdülő Országos Bajnokságot, a rangos eseményen – mely egyben open viadal is volt – 81 egyesület 479 versenyzője vett részt.

Munkatársainktól

Forrás: Beküldött fotó

A négynapos megméretésen a mezőtúri Invictus Úszó és Vízilabda SC-t egyetlen versenyző képviselte: Nagy Zoltán. Legemlékezetesebb pillanatai között lehet említeni az 50 méter gyors versenyszámát, ahol az előfutamok során több mint fél másodpercet javított legjobb idején, amit a döntőben további nyolc századdal múlt felül, így a 150 indulóból az ötödik helyezést szerezte meg. Ez már előrevetítette azt, hogy 50 méter mellen dobogós helyet érhet el.

Csipes Andor tanítványa 100 mellen is beverekedte magát a legjobb 16 közé, 50 háton pedig – szintén egyéni csúccsal – a 23. helyen zárt. A verseny zárónapján, az 50 méteres mellúszás döntőjében a korosztályos ranglistavezetőt is maga mögé utasítva, a dobogó második fokára állhatott fel, ezzel megszerezte az Invictus első országos bajnoki érmét.

Nem bírt a Széles Sándor nevelőműhely bolgár tehetségével, de így is szépen csillogott az ezüstérem. Összességében tehát remekül szerepelt a tizenhat éves úszó: egy második, egy ötödik és egy B döntős helyezése révén a 30. pozícióba repítette klubját a 81 egyesületből álló rangsorban.

Nyolc esztendő kemény munkája vezetett el idáig. Két évvel ezelőtt, amikor Zoltán középiskolába ment, abbahagyta az úszást, de szerencsére csupán két hónapra. Talán a középiskola magasabb fokú elvárása vagy a kamaszkor dacos korszaka hozta meg ezt a döntését, de szülei és osztályfőnöke segítségével újraértékelve az addig befektetett munkát, időt és energiát, sikerült visszakormányozni őt a szakosztály soraiba.

Fotó: Beküldött fotó

Újult erővel kezdett bele a kemény munkába, immáron „csak” heti hatszor, a napi két edzésről lemondva, a sprintszámokat előtérbe helyezve. A napi tréningek mellett heti háromszor szárazföldi edzéseket hajt végre egyénileg, ami elengedhetetlen a gyorsasághoz és a robbanékonysághoz. Szívesen terelgeti a nálánál kisebb úszópalántákat is, tervei között szerepel, hogy esetleg egyszer maga is átadja tudását, tapasztalatait, érzéseit erről a nagyszerű sportágról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában