australian open

2020.01.28. 10:23

Federer hét meccslabdáról fordított 38 évesen (videó)

A 20-szoros Grand Slam-bajnok Roger Federer hét mérkőzéslabdát hárítva bejutott az elődöntőbe a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Switzerland's Roger Federer celebrates after victory against Tennys Sandgren of the US during their men's singles quarter-final match on day nine of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 28, 2020. (Photo by William WEST / AFP) / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE

Forrás: AFP

Fotó: William West

A svájci sztár kedden az amerikai Tennys Sandgrennel találkozott, és a világranglista 100. helyezettje alaposan meglepte őt a második és harmadik szettben. Az ekkor sokat rontó,

38 éves Federert figyelmeztették trágárság miatt, majd hosszabb orvosi ápolásra is kiment az öltözőbe.

Az igazi dráma a negyedik felvonásban következett, amikor

a Grand Slam-verseny meglepetésembere fogadóként 5:4-nél nem tudott élni három meccslabdával, majd a rövidítésben – melyben már 6-3-ra vezetett – további négyet elpuskázott.

Az utolsó játszmában aztán a hatszoros bajnok 3:2-nél brékelte elfáradó riválisát, és onnan már nem engedte ki a kezéből a mérkőzést, amely 3 óra 31 percig tartott.

 

Az Australian Openen hétszer bajnok Djokovic lesz a hatszoros győztes svájci ellenfele az elődöntőben. A két szupersztárnak ez lesz az 50. összecsapása, kettejük párharcát a szerb vezeti 26-23-ra, legutóbbi mérkőzésüket a tavalyi ATP-világbajnokságon Federer, míg előző Grand Slam-találkozójukat, a 2019-es wimbledoni finálét Djokovic nyerte.

Eredmények, negyeddöntő:

férfiak:

Djokovic (szerb, 2.)-Raonic (kanadai, 32.) 6:4, 6:3, 7:6 (7-1)

Federer (svájci, 3.)-Sandgren (amerikai) 6:3, 2:6, 2:6, 7:6 (10-8), 6:3

korábban:

nők:

Barty (ausztrál, 1.)-Kvitova (cseh, 7.) 7:6 (8-6), 6:2

Kenin (amerikai, 14.)-Dzsabur (tunéziai) 6:4, 6:4

Forrás: MTI

Borítókép: a nézőknek is járt a taps a győztes meccs után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!