Cserkeszőlő

2020.01.23. 07:00

Fekete övesek tartottak karate edzést a helyieknek

Egyre többen választják a karatét sportként a településen, így egyesület alapításán dolgoznak a helyiek.

P. Pusztai Nóra

Szintvizsgára készültek a karatésok

Forrás: Beküldött fotó

– Ha minden jól megy, a napokban el is indíthatjuk a bejegyzési kérelmet – mondta Erdei Gábor, a cserkei karatésok összefogója. A nemzetközileg is elismert, ötdanos harcművész, Shihan Halász Károly segíti a munkájukat.

Az ICO Hungary Hoku-sei Shibu szervezete a fekete és barna övesek számára Cserkeszőlőt választotta a felkészítő tábor helyszínéül. A mester vezetésével közel száz karatés edzett együtt a fürdőben és a jurtatáborban.

Szintvizsgára készültek a karatésok
Fotó: Beküldött fotó

– Debrecentől Győrig, az ország minden tájáról összesen huszonöt dódzsóból érkeztek, többségében fekete öves sportolók, de akadtak közöttük válogatott versenyzők is, akik a következő időszakban az országunkat képviselik majd – mondta Shihan Halász Károly, majd hozzátette, hogy bíróképzés is zajlott a hétvégén.

A helyi edzőhely tíz fiatal karatékájának szakmai fejlődéséről a nagy edzések előtt mindig más neves mester gondoskodott, a három nap alatt számos új mozdulatot sajátíthattak el.

A szakemberek szerint a szemináriumnak megfelelő körülményeket biztosított Cserkeszőlő, ezért a tervek szerint júniusban a karatésok újabb edzőtábor keretében térnek vissza a tiszazugi településre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában