szép eredmény

2019.05.04. 20:46

Férfi kézilabda BL: nyolcadik alkalommal elődöntős a Veszprém

A magyarok a német Flensburg csapatát verték meg.

A Veszprém nyolcadik alkalommal jutott elődöntőbe a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a negyeddöntő szombati visszavágóján 29-25-re nyert a német Flensburg ellen, amelyet így kettős győzelemmel búcsúztatott.

A veszprémiek múlt szerdán 28-22-re nyerték meg a párharc idegenbeli első meccsét. A négyes döntőt június 1-én és 2-án rendezik Kölnben, az elődöntő párosítását kedden sorsolják.

A találkozón nézőcsúcs született a Veszprém Arénában, a klub közlése szerint 5321 szurkoló tekintette meg a visszavágót a helyszínen. A hazaiaktól Jamali Iman és a dán René Toft Hansen hiányzott sérülés miatt, a vendégeknél pedig a svéd Jim Gottfridsson nem játszott.

Pocsékul kezdett a hazai csapat, a lövések pontatlanok voltak, és a védekezés sem bizonyult kellően hatékonynak. David Davis vezetőedző a hatodik percben kikérte első idejét, de ekkor a német bajnokságban címvédő és listavezető vendégek Hampus Wanne vezérletével már 5-0-ra vezettek. A Veszprém két perccel később megszerezte első találatát, majd ahogyan az első meccsen, hamarosan ezúttal is kapuscsere következett, és Mikler Roland állt be Sterbik Árpád helyére.

A magyar válogatott kapus jó teljesítményére alapozva a házigazdák előbb felzárkóztak, majd egy 8-2-es sorozattal fordítottak, és összeszedett, lendületes játékkal a szünet előtt eldöntötték a továbbjutást.

A második felvonásban Nagy László megszerezte 900. gólját veszprémi színekben, a svéd Andreas Nilssont viszont térdfájdalmak miatt le kellett cserélni, ám később visszaállhatott. A játék képe nem változott jelentősen, a házigazdák egy 7-3-as szériával tovább növelték előnyüket, és magabiztosan győztek.

A Flensburg legeredményesebb játékosa a svéd Hampus Wanne volt hét találattal.

A két együttes 12. alkalommal találkozott egymással tétmeccsen: két döntetlen és három Flensburg-siker mellett a Veszprém hetedszer nyert. Az idei lesz a tizedik négyes döntő Kölnben, és – ráadásul sorozatban – a harmadik, amelyen nem vesz részt német csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!