apja nyomdokain

2019.04.02. 11:02

Ferrariba ült az ifjabb Schumacher

Túlzás nélkül állítható, hogy libabőrös pillanatokat okozott a motorsportrajongóknak Mick Schumacher, amikor a bahreini szezonközi F1-es teszt első napjának reggelén megjelent a Ferrari tűzpiros overáljában, beült az autóba, majd kihajtott a pályára az SF90-nel.

Motorsports: FIA Formula 2 World Championship 2019, Grand Prix of Bahrain, #9 Mick Schumacher (GER, PREMA Racing)

Forrás: AFP / dpa Picture-Alliance / HOCH ZWEI

Fotó: Picture-Alliance/AFP

Michael Schumacher 2009 augusztusában, Mugellóban ült utoljára Forma-1-es Ferrari volánja mögött, amikor az F2007-tel igyekezett lemérni, hogy sérült nyaka mennyire bírja a tesztelést, és be tud-e ugrani a Hungaroringen balesetet szenvedett Felipe Massa helyére – írta meg a GPhírek.

Közel tíz évet kellett várni arra, hogy ismét egy Schumacher tűnjön fel a vörös autóban, méghozzá a hétszeres világbajnok fia, Mick, aki az SF90-nel egy teljes napot körözhet a bahreini szezonközi teszten, nem mellesleg életében először vezethet Forma-1-es autót.

A pár nappal korábban Forma-2-es bemutatkozása során Bahreinben egy nyolcadik és egy hatodik helyet szerző Schumacher már meg is kezdte a munkát a Scuderiánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!