kosárlabda

2019.06.07. 08:56

Folytatódik a Falco – Olaj kosárpárharc

Egy biztos, nagyon nehéz helyzetben van a bajnoki címvédő Szolnoki Olaj csapata.

Varga Csaba

Tóth Zoltán és társai bajnoki címre törnek Cegléden.

Fotó: Mészáros János

Egyrészt kétmeccses hátrányban van a szombathelyi Falcóval szembeni, péntek este hatkor folytatódó elődöntős párharcban. Másrészt egy kezdőcsapatnyi játékos sérült, ráadásul a legutóbb kiállított Tóth Ádám sem játszhat eltiltása miatt.

Mindez azt is jelenti, hogy a Dragan Alekszics vezette szakmai stáb a felnőttek közül csupán: Vojvoda Dávid, Nikola Malesevics, Jaylin Airington, és Nemanja Milosevics játékára számíthat.

Mint azt Báder Márton, az Olaj sportigazgatója az NSO-nak elmondta, tovább nehezíti a helyzetet, hogy a klub NB II.-es csapata a feljutásért folyó négyes tornán játszik a hétvégén Cegléden. Ezért Frank Áron, Rudner Gábor, Frikker Marcell és Csák Bence is majd Cegléden fog pályára lépni. Helyettük az U18-as csapatból lesznek nevezve játékosok Szombathelyen.

A négyes döntőt tehát mától vasárnapig rendezik meg Cegléden, a Gál József Sportcsarnokban. Az Olaj KK II. a Nyugati csoport bajnoka, a Soproni Tigrisek gárdája ellen kezd ma 20 órakor.

Szombaton 18.30-kor pedig a házigazda Cegléd ellen folytatja a szolnoki legénység, majd vasárnap 16 órakor a Közép csoport bajnoka, a Pénzügyőr ellen zárja a tornát.

Tóth Zoltán és társai bajnoki címre törnek Cegléden.
Fotó: Mészáros János

– A mezőny négy erős csapata jutott az idei bajnoki döntőbe – kezdte Szarvas Gábor, a Szolnoki Olaj II. edzője. – A soproni és a ceglédi gárda keretét is jelentős kosárlabdamúlttal rendelkező játékosok alkotják, míg a Pénzügyőr lehet a torna sötét lova. Nekünk nem titkolt szándékunk, hogy megnyerjük a bajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!