Kézilabda

2019.03.28. 11:05

Fontos meccset nyertek a szolnokiak

A 17. fordulónál tart az alsóbb osztályú bajnokságok mezőnye.

Varga Csaba

Az NB I. B Keleti csoportjában továbbra sem megy a törökszentmiklósi Székács KE csapatának, amely sereghajtó a tabellán. A miklósiak a soros körben súlyos, 27 gólos vereséget szenvedtek a dobogóért küzdő Algyő otthonában.

Az NB II. Déli csoportjában érdekelt Szolnoki KCSE a Pénzügyőr legénységét fogadta a Tiszavirág Arénában. Az alsó régióból menekülő szolnoki együttes olykor jó játékkal rukkolt ki, csaknem végig vezetve, négy góllal verte fővárosi vetélytársát. Ezzel Takács Péterék a nyolcadik helyen tanyáznak a tizenkét csapatból álló mezőnyben, szombaton a Tököl otthonában próbálnak szerencsét.

A Délkeleti csoportban két Szolnok megyei sportcsarnokban is 26–25-ös végeredmény született. Örülhettek Kunszentmártonban, ahol a helyi Uniturm gárdája óriási csatában, vesztett állásból fordítva, egy góllal győzte le kiskunmajsai ellenfelét. A kunszentiek leggólerősebb játékosának a rutinos Danku Sándor bizonyult, aki 11 találatot ért el a meccsen.

Búslakodhadtak Túrkevén, ahol a vendég Csongrád alakulata nyert egy góllal az alsóházi rangadón. A túrkevei csapat szombaton a harmadik helyen álló Mezőtúr otthonában vendégeskedik.

Egyébiránt a Mezőtúri Syngenta csapatának sem hozott szerencsét a soros forduló, ugyanis 33–32-es vereséget szenvedtek a Békéscsaba BDSK otthonában.

Eredmények:

NB I. B: Algyő–Székács KE 46–19.

NB II., Déli csoport: Szolnok KCSE–Pénzügyőr 31–27.

NB II., DélKeleti csoport: Békéscsaba BDSK–Mezőtúr 33–32, Túrkevei VSE–Csongrád 25–26, Kunszentmárton–Kiskunmajsa 26–25.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában