összegzés és tervek

2020.01.08. 13:30

Grand Slam-főtáblára vágyik Balázs Attila

A magyar teniszező jelenleg a 131. a férfi világranglistán.

Hungary's Attila Balazs hits a return to Serbia's Dusan Lajovic during the Umag 2019 ATP tennis final match on July 21, 2019. (Photo by Denis LOVROVIC / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Denis Lovrovic

„Tavaly az év elején sérült voltam, elég kilátástalannak tűnt minden, ehhez képest összességében pozitívan tekintek most vissza” – mondta szerdán az M4 Sport Sporthíradó című műsorában a 31 éves magyar játékos, aki 2019-ben Umagban döntőt, Budapesten pedig negyeddöntőt vívott, majd sorsdöntő meccset nyert szeptemberben az Ukrajna elleni Davis Kupa-osztályozón.

„Előzőleg majdnem kilenc hónapig nem versenyeztem, de éreztem, hogy meccsről meccsre jobban megy a játék, a nyárra elértem a bombaformát, és hat hónapot padlógázzal végig tudtam csinálni.”

A hallatlanul izgalmas budapesti DK-párharcról Balázs Attila felidézte, sosem játszott 2-2-es állásnál sorsdöntő meccset, így örök emlék marad számára a két nap alatt kiharcolt győzelem Ilja Marcsenko ellen.

„Ezzel megadtuk magunknak a sanszot, hogy idén márciusban selejtezőt vívjunk, amelyre szerencsére idehaza kerül sor Belgium ellen. Ennek igen nagy lesz a tétje, hiszen ha nyerünk Debrecenben, akkor ott lehetünk Madridban az év végi Davis Kupa-döntőn” – fejtette ki hozzátéve, nagy kérdés, hogy az ellenfél legjobbja, David Goffin vállalja-e a játékot, de azért is választották a belgák számára kedvezőtlen salakos borítást, mert akkor talán Goffin el sem jön Magyarországra.

Ami az egyéni terveit illeti, az MTK játékosa közölte, hamarosan két challenger-tornán indul Thaiföldön, és azért nem az Australian Open selejtezőjét választotta, mert így vélhetően több pontot tud majd gyűjteni.

„Ha jól sikerül az év eleje, és bejutnék a top 100-ba, akkor főtáblás lehetnék a Roland Garroson. A Grand Slam-főtábla egyelőre kimaradt a karrieremből, és nagy hiányérzet maradna bennem, ha nem jönne össze”

- fűzte hozzá.

Forrás: MTI

Borítókép: Balázs Attila az umagi döntőben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!