harc a kvótáért

2019.12.20. 13:56

Győrben küzdhetnek az olimpiáért a női kézilabdások

A kisalföldi városban rendezik meg márciusban a női kézilabdázók egyik olimpiai selejtezőtornáját. A magyar női válogatott hatszor vett részt olimpián, legutóbb 2008-ban.

Telki, 2018. április 17. Kim Rasmussen, a magyar nõi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya (háttal, k) a csapat edzésén a telki edzõközpontban 2018. április 17-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A sportág világszövetségének (IHF) pénteki tájékoztatása szerint a március 20. és 22. közötti három kvalifikációs viadalra Magyarországon, Spanyolországban és Montenegróban kerül sor. A Rába-parti városban a házigazda magyarok mellett Kína, Szerbia és a világbajnoki bronzérmes Oroszország válogatottja lép majd pályára, és a kvartettből az első két helyezett szerez tokiói kvótát.

A Japánban rendezett, vasárnap befejeződött világbajnokságon Kim Rasmussen együttese a 14. helyen végzett, de a többi eredmény alapján a tavaly decemberben elért Európa-bajnoki hetedik hely is elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy a kijusson az olimpiai selejtezőre.

A magyar női válogatott hatszor vett részt olimpián, legutóbb 2008-ban.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!